3x HjvM?

Ergens een paar jaar eerder dan nu, aangaande het moment wat ik hier beschrijf, werd Petrus geroepen. “Kom achter Mij”, had Jezus gezegd. Kom en ik zal jullie vissers van mensen maken. En Petrus liet alles achter en ging direct met Hem mee.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/a69/16408574/files/2014/12/img_15431.jpg
Petrus maakt op mij persoonlijk veel indruk. Hij stond zijn mannetje. Was altijd dicht bij Jezus te vinden. Haantje de voorste zou je kunnen zeggen.

Over haantjes gesproken. Hij was het ook die zei: ” al zal iedereen u verlaten Heer, ikke niet!” Maar uiteindelijk verried hij Jezus drie maal zoals deze had voorspelt.

Wat zal deze man door de grond gegaan zijn op het moment dat de haan gekraaid heeft. Wat een moment van erkenning moet dat geweest zijn. Erkenning van falen, van zwakheid, van teleurstelling.

Toch was het ook Petrus die wederom door Jezus bezocht werd en die wederom met Hem in gesprek ging. Wederom sprak hij met Hem en wederom dieren die genoemd worden. Lijkt wel een dierentuin.

Jezus vraagt hem of Petrus hem werkelijk lief heeft. En zijn lammeren en schapen te weiden. Te zorgen dat ze goed voedsel kregen dus. Maar weiden betekent ook zorg voor de kudde te hebben. Te zorgen voor Zijn kudde.

Weet je: we zijn geroepen en mogen achter Jezus aan. god weet dat we niet perfect zijn en kent ons. Hij weet ons verlangen. Wil ons gebruiken om Zijn kudde te weiden, wanneer we Hem werkelijk lief hebben.

Zou drie maal genoeg zijn geweest denk je? Op dat moment waten Jezus woorden genoeg om zich bewust te worden van Kezus liefde voor Hem, maar wellicht dat Petrus later best nog weer een geheugensteun nodig heeft gehad.

De vraag is durf ke erkennen dat je Hem nodig hebt? Niet alleen achter Hem aanlopen en leren voor eigen gewin, maar ook om te ontdekken dat het daar uiteindelijk niet om gaat.

Waar gaat het om? Om overgave. Jezus volgen dwars door alles heen en erkennen dat je fouten maakt. Te leren om te gaan waar Jezus ons roept.

Dit is niet gemakkelijk dat blijkt wel als je het verhaal verder leest. Zoek het maar eens op zou ik zeggen. Bewust geen tekstplaats hier, maar ik nodig uit om te gaan zoeken. Eem stap verder te gaan.juist als je je plek in het leven niet meer weet. Het is goed op zoek te gaan naar antwoorden. De Bijbel is wat we noem Gods woord en zal ons openbaren wat Hij van ons vraagt.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/a69/16408574/files/2014/12/img_1542.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s