Innerlijke vrede ervaren.

Deel 3 in de serie levenslessen. van voor af aan beginnen met de serie? klik hier

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/a69/16408574/files/2014/12/img_1555-0.jpg

Een nieuwe toekomst tegemoet treden, hoe doen we dat? Het is gemakkelijk om te zeggen dat we ons oude leven achter ons moeten laten en een nieuw leven moeten beginnen, maar wat is het begin? Hoe doe je dat? Wat is de richting in het nieuwe leven?

Veel mensen denken dat het oude achter je laten betekent een nieuwe start maken door nog beter je best te doen. Nog meer op persoonlijke prestatie te zitten.

Veel mensen blijven hangen in ontkenning en daarmee in het oude.

Echter dat is geen nieuw gedrag, maar oud gedrag met nieuwe motivatie wellicht, maar ze zal uiteindelijk weer uitgeblust raken omdat dit wederom hetzelfde is. En het zelfde leidt ook tot hetzelfde.
Wat er moet gebeuren is dat ons gedrag gaat veranderen. Nieuw gedrag! Wat is nieuw gedrag?

Jezus zei tegen de mensen die naar Hem luisterden: ‘Je miet van je vijanden houden. Wees goed voor mensen die je haten. Spreek met respect over de mensen die je uitschelden. Bid voor de mensen die je slecht behandelen. (…) behandel andere mensen net zoals je zelf behandeld wilt worden. (…) wees net als jullie Vader goed voor andere mensen. Veroordeel andere mensen niet(…) zeg niet dat andere mensen slecht zijn(…) Vergeef mensen als ze fouten maken(…) Geef, en je zult krijgen, meer dan je vast kunt houden! Want zoveel als jij aan anderen geeft, zo veel geeft God aan jou’. (Lucas 6:27-38)

Dit is totaal anders dan we gewend zijn. Dit komt voort uit een andere perceptie. Manier meer de onze, maar die van God. De consequentie van ons oude leven is dat we pijn hebben, teleurgesteld zijn, bitter.

We willen echter niet meer bitter zijn, maar beter worden. Dat betekent dat we ons gedragspatroon moeten veranderen. Dit betekent dat we niet alleen in een nieuw systeem moeten geloven, maar deze aannemen en doen.

Veel mensen blijven hangen in ontkenning en daarmee in het oude. Laat ik echter gelijk aangeven dat het oude ons nog regelmatig zal achtervolgen. Dit betekent echter niet dat we dit oude leven ook moeten blijven leven er geen verandering mogelijk is.

De issues in ons leven gaan niet zo maar voorbij door ze te negeren, maar door ze in de ogen te zien en er op een goede manier mee te dealen. Dit begint met het erkennen van de issues in je leven en toe te geven dat deze je leven heeft beïnvloed.

/home/wpcom/public_html/wp-content/blogs.dir/a69/16408574/files/2014/12/img_1556.jpg

Wat heeft jou persoonlijk er van weerhouden om het leven te leven waar je in hart zo naar verlangd hebt? Sommige zaken die je noemt zullen je door anderen zijn aangedaan en je gedragspatronen zijn er wellicht door veranderd. Toch is het goed toe te geven dat het jou keuze is geweest om je gedrag aan te passen. Dit betekent dat je met behulp van God zeker ook in staat bent om je hier van af te keren en nieuw gedrag aan te leren.

Als je je afvraagt wat de winst zal zijn van het nieuwe leven, nieuw gedrag, geloof ik dat je gaat ontdekken dat je leven “liever” zal worden. De consequenties in ons leven nemen we mee, maar ze heersen niet meer in ons leven.

Onze wereld zal veranderen. We leven een nieuw leven in een oude wereld. Hoewel rondom de druk toeneemt zulle we ontdekken dat we, wanneer we God toegelaten hebben en Zijn manier van leven integreren we innerlijk Zijn vrede zullen gaan ervaren.

Een gedachte over “Innerlijke vrede ervaren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s