Dromen kiezen.

Jozef had een droom. Ik bedoel de oud testamentische Jozef. De dromen die hij droomde waren in de ogen van zijn broers niet alleen raar, maar vooral ook aanstootgevend.

Waarom? Jozef was schijnbaar een beetje een buitenbeentje. Beetje verwend en voorgetrokken op de rest van zijn broers. Dit waarschijnlijk omdat zijn moeder de liefde van zijn vader was. De andere jongens hadden een andere moeder. Op Benjamin na.

Maar geen wonder dat de broers geïrriteerd raakten en hem wel eens een lesje wilden leren. Hoewel misschien wat gruwelijk hoe ze dit aangepakt hebben.

Jozef had gedroomd. Deze dromen waren niet zomaar dromen. Ik geloof dat dromen niet zomaar aanwezig zijn, maar dat God ze ons geeft om ons iets duidelijk te maken. Soms een richting wijzend. Soms te waarschuwen of te vertellen wat te doen.

Ik ben geen dromenvoorspeller of zo, maar geloof dat veel van onze dromen gebaseerd zijn op wie we als mens zijn. Ze komen naar boven vanuit ons onderbewuste en maakt doms zaken in ons leven bewust.

Dromen zijn mi ook niet slechts de zaken die je nachts ziet in je slaap en je nadien niet zo goed meer herrinert. Ik geloof dat het ook een diep verlangen in ons is. Soms echter kunnen ze ook een waarschuwing zijn. Gevolg van wat we gezien , gehoord, gedacht of gevoeld hebben.

Sterker nog, vanaf dat we geboren zijn ligt er reeds in ons opgesloten degene die we mogen zijn. Waar we naar verlangen, waar we naar op zoek zijn. Echter op de een of andere manier zullen we slechts ontdekken wie we werkelijk zijn wanneer God in ons leven komt.

Veel mensen gaan zelf op zoek . Ze denken God niet nodig te hebben. Ze zoeken het door nieuwe dromen te creëeren. Ze zoeken naar datgene waarvan anderen zeggen dat belangrijk is. Men wil geliefd en gewaardeerd worden door anderen.

De maatschappij leert ons dat geld , belangrijk is en we zetten onze kinderlijke dromen vaak opzij om de nieuwe dromen te gaan vervullen waardoor we uiteindelijk niet tot ons werkelijke doel komen. Maar welke ook verwarring veroorzaken en we eigenlijk niet goed meer weten wat onze werkelijke droom is.

Wanneer we er achter komen wat onze innerlijke droom, verlangen is die God in ons heeft gelegd ontstaat er strijd. Strijd omdat we datgene wat we hebben moeilijk los kinnen laten . Immers de eigenhandig gecreëerde droom en de in ons gelegde droom vraagt dat we keuzes moeten maken.

Jozef bleef ondanks wat er in zijn leven gebeurde God trouw. Hij zal zich vast afgevraagd hebben waarom het allemaal zo moest gebeuren zoals het is gegaan.

Hoe leven wij ons leven? Gaan we ons eigen gang? Onze zelfgecreëerde dromen achterna of doen we wat God zegt. Blijven we wandelen in de waarheid met God of gaan we onze eigen idealen creëren. Dat is toch de leus van deze tijd: je bent maker van je eigen leven.

Misschien geloof jij het laatste ook. Ik niet. Natuurlijk hebben bepaalde keuzes invloed op dingen in het leven zullen lopen. Echter wanneer het leven maakbaar is waarom is de puinhoop in de wereld zo groot. Ik geloof dat dit komt omdat de mens vooral zijn eigen wil en creaties wil uitvoeren. Zelf wil bepalen. Eigenlijk niet Gods droom voor ons leven niet durft te leven.

Gods droom is immers zoveel anders dan onze droom. Ze begint van binnen en groeit naar buiten. Vrede, liefde, rechtvaardigheid, kwetsbaarheid ,…Terwijl onze dromen vooral zichtbaar moeten worden aan de buitenkant. Geld, goed, vrienden, aanzien,…..

Gods koninkrijk begint daar waar we Zijn dromen voor ons leven durven te leven en onze eigen zaken en tweederangs dromen durven opgeven. De vraag echter is welke droom heeft God jou gegeven?

IMG_1543.JPG

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s