Laat Hem doen wat Hij wil!

De tijd voor kerst. De tijd van de vervulling van de belofte. De Messias is gekomen. De Redder, verlosser. We zijn zo enorm gezegend met de geboorte van het kindje Jezus. Veel meer dan we maar kunnen beseffen. ( Jesaja 40:2)

Veelal denken we aan een kerstboom, het eten en de gezelligheid. Het kindje in de kribbe als iets onschuldigs en liefs. De eerste zaken zijn sfeer bepalers. Iets wat wij rondom kerst gecreëerd hebben.

Toch geloof ik dat het kindje onschuldig en lief was. Teder, puur, naakt. Afbeelding van God in een klein wezentje. Wie ooit een pasgeboren baby in zijn handen hield herkent de schoonheid, de puurheid, het kwetsbare en de waarde van Leven.

Jezus kwam en is gekomen. Geboren uit een maagd. Wonderlijk. Nog wonderlijker dan een kind an sich al is. En Gods kracht werd in Hem geopenbaard. zijn geboorte was al fenomenaal in grootsheid, maar ook in zijn verdere leven zien we hoe Jezus zich toonde als Gods eigen zoon.

Jezus kwam als kindje puur en kwetsbaar, maar bleef dit dwars door als heen. Hoewel hij alle macht van de wereld had, gebruikte Hij deze niet om zich te bewijzen. Geen vertoon gewoon Jezus. Hoewel er wonderen gebeurden ging het Jezus daar niet om. Hij zoekt mensen die Hem liefhebben in alle zwakte.

Liefhebben is geen zwakte, maar een kracht door Hem. Waar we leren puur te zijn, echt te zijn, daar gebeuren wonderen. Waar liefde wordt getoond, gegeven , uitgedeeld daar is Hij aanwezig door Zijn Geest.

We zien vaak het kindje, puur en lief. We worden geraakt door de schoonheid. Maar beseffen we hoe kwetsbaar Hij is geworden? Hoe kwetsbaar zijn wij? Durven we het te zijn? Immers: niet door kracht, noch door geweld, maar door de Geest van de Heer.(zacharia 4:6)

We zien terug in het Woord van God dat God werkt door alle zwakheden heen. God laat grote en machtige zaken zien. Alle eeuwen door, maar Hij gebruikt daarvoor de zwakke, de arme, de onaanzienlijke. Immers Gods kracht is niet gebaseerd zijn op onze inzichten en wijsheden. (1 korintiers 2:5) Gelukkig maar!

God zoekt de kleinste, de afgekeurde, de afgewezen en gebruikte, de zwakke, de treurende, … De kinderen in geloof. Durven we kwetsbaar te worden als Hij. Mensen vonden de baby wel lief, maar een volwassene die de waarheid zegt? Die niets fout doet? Die puur is?

Maria zei: de Here mag met me doen wat Hij wil en ze kreeg een zware last, maar ook de eer Jezus moeder te mogen zijn. (Lucas1:38)
Wat als wij zouden zeggen Heer doe met mij wat U wil? Wellicht een zware last, maar welk een eer zouden we ontvangen? We zullen kinderen van Hem genoemd worden. We zullen ons doel en identiteit ontdekken.

IMG_1478.JPG

Een gedachte over “Laat Hem doen wat Hij wil!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s