Lofzang voor de heer.

Psalm 95:1-2

Zo maar een tekst deze morgen. Omdat Hem alle eer toekomt. Moet even denken aan de preek van gisteren. Heeft me geraakt.

De voorganger sprak over de offers in de tempel. Wat een bedoening moet dat zijn geweest. Dieren, allemaal geslacht. Bloed , dood en dat in de tempel? Wat een stank, wat een smeerboel moet dat geweest zijn. Weerzinwekkend.

Het maakt me opnieuw bewust dat ons leven niet zomaar voor God gegeven kan worden. We denken vaak het wel aardig goed te doen, maar onze daden kunnen de prijs niet betalen voor wat on ons leven allemaal gaande is. Daar is dood voor nodig. Bloed moet vloeien.

Ik vind het weerzinwekkend en tegelijk begrijp ik het een beetje. Nieuw testamentisch is het eigenlijk niet anders. Bloed moet vloeien . Jezus stierf voor ons. Ons oude leven is vies goor en weerzinwekkend vanwege de stank die het voortbrengt vanuit onze eigen dingen.aar wanner we ons leven overgeven gebeurt er iets bijzonders. Een nieuw Leven wordt geboren . Een leven door Zijn Geest. Zoals Jezus opstond uit de dood, zo mogen ook wij leven met en in Hem.

Een lofzang waard.

IMG_1437.JPG

Een gedachte over “Lofzang voor de heer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s