De geest is gewillig …

Als persoonlijk begeleider probeer ik in een gesprek mensen te raken. Ik bedoel dan in de juiste context. De koetjes en kalfjes buiten beschouwing gelaten natuurlijk.

Raken is iets wat an sich niet moeilijk is, maar de juiste snaar taken vergt wat meer tactisch inzicht. Wanneer iemand geraakt wordt betekent dat dat er iets in beweging moet komen.

Wanneer je iemand werkelijk kunt raken kan er geen oppervlakkigheid meer zijn. Dan worden we stil en we komen tot inzichten.

In gesprek met de ander ( in ontmoeting ) waarbij de kern geraakt wordt zien we dat er iets ontstaat. Er komen tranen van blijdschap of verdriet. Van boosheid of berouw. Van ontroering en bewogenheid.
Hierdoor gaat er iets stromen van binnen. Er komt iets los.

Als we mensen werkelijk kunnen raken met alle respect en vanuit liefde ontdekken we dat we bijzonder zijn. Dan ontmoeten we iets van Gods geest in de relatie. Openheid, eerlijkheid , liefde , geborgenheid,…

images (4)

Dan ontdekken we iets van Gods koninkrijk op aarde. Een raken wat in beweging zet om tot de kern te komen. Onze identiteit meer en meer te ontdekken.

Het is goed om ons deze momenten te herinneren. Vaak laten we ons raken, maar wanneer we de rust geproefd hebben gaan we op oude voet verder. We luisteren niet meer naar de geest, maar naar het vlees.

De geest is gewillig, maar het vlees is zwak zeggen we vaak. We mogen ons beseffen dat onze geest wellicht zwak is, maar Gods Geest is sterk.

Wanneer we geraakt worden en we durven God werkelijk te vertrouwen, dan komt er iets in gang. Beweging. Groei, verandering , herstel, verwachting, hoop, vergeving, genade,…

Wanneer ben je voor het laatst werkelijk geraakt?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s