Jezus, softie of overwinnaar?

images (2)

Jezus is geen koorknaap met een bleek gezichtje en een rechte scheiding in het midden. Geen halfzachte, fluisterende en confrontatiemijdende figuur die uiteindelijk zichzelf liet doden omdat er geen andere uitweg meer was.

Hij was timmerman en werkte met hout, hamer en beitel. Hij gaf leiding aan een groep ruige visserlui, hij is de Heer der heren. Hij rijd op een wit paard, draagt een tweesnijdend zwaard en zijn kleed is met bloed doordrenkt.

Hij is trouw en betrouwbaar en Zijn vonnis is rechtvaardig en Zijn strijd is een rechtvaardige strijd.

Ik weet niet wat jouw beeld is van Jezus? Misschien die van een man met kinderen op de schoot . Of misschien heb je een beeld van juist het tegenovergestelde. Het wijzende vingertje en veroordeling.

Weet je God is geen watje. Jezus geen softie. Hij is wel genadig en liefdevol. Heeft gestreden, geleden en zijn leven gegeven voor jou. Niks softs aan. Niet iets voor watjes. Sterker nog het beeld van een strijder. Hij heeft zijn leven geleefd en gestreden voor jou, maar is er niet mee gestopt toen Hij stierf. Hij heeft juist overwonnen. De dood overwonnen, satan verslagen.

JEZUS LEEFT!

 

deze post heb ik eerder al geschreven op 20 juli 2014 on facebook. 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s