… en stik niet!

Geloof jij het wel of geloof je het werkelijk. Er zit een verschil in benadering. Veel mensen geloven wel dat er een God is. Dat ermee is tussen hemel en aarde. Ze zijn gelovig opgevoed. Ze geloven het wel, maar als je ze zou vragen wat het in hun leven werkelijk betekent zullen de antwoorden weinig inhoudelijks te zeggen hebben omdat ze niet werkelijk in relatie zijn.

Wanneer iemand niet slechts gelooft omdat het er nu eenmaal bij hoort, maar omdat ze werkelijk overtuigd zijn en daarom ook werkelijk op zoek zijn naar God en Zijn wil is dat een totaal ander uitgangspunt.

Dus geloven om wille van anderen is niet echt een uitgangspunt. Je kunt omwille van je ouders naar de kerk gaan, maar dat maakt je nog niet werkelijk een overtuigd christen. Ook niet dat je als kind gedoopt bent of opgedragen.

Veel mensen denken dan ineens dat ze het geloof moeten gaan bewijzen en gaan dan allerlei zaken als een heilig moeten afroepen om zo te bewijzen waar ze voor staan. Soms roept men zo hard dat wanneer men regels niet zou volgen men niet zou voldoen aan Gods standaard.

Het geloof echter legt de grondslag voor alles waarop we hopen, het overtuigd van de waarheid van wat we niet zien . Hebr 11:1

Wanneer ons geloof gebaseerd is op wat ons bij overlevering geleerd is, maar waar we eigenlijk niets meer mee doen is de hoop die we er uit kunnen halen niet veel meer dan dat we onze ouders in ere wens en te houden .

Echter wanneer we werkelijk onze zaken aangaande geloof ter harte nemen dan zullen er bijzondere veranderen in ons leven. We zullen ontdekken dat geloven in wezen om relatie draait.

Relatie met Jezus is het uitgangspunt om in God te geloven. Veel mensen die beweren te geloven in meer tussen hemel en aarde weten niks van relatie.

Wanneer geloof niks met relatie van doen heeft, hoe zou men God dan benaderen. Het blijft dan allemaal afstandelijk. God kennen is dan als het kennen van een buurman van drie straten verderop. Je weet wie het is, maar je kent hem niet werkelijk .

Ik hoop dat jij bereidt bent Om de relatie met Jezus eens te onderzoeken en te ontdekken . Ik hoop dat je werkelijk zult gaan begrijpen hoe bijzonder God is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s