Integere papegaai

Heb niet veel geschreven de laatste tijd. Beetje druk gehad. Wel wat verschillende onderwerpen waar ik over zou willen schrijven, maar komt er niet echt van.
Op dit moment ben ik bezig met “our core values”, een boek van Jerry Nance over een aantal waarden waar teenchallenge voor staat.

Heb afgelopen week hier een study over gegeven. Tenminste over de eerste waarde . Integriteit. Wat me daarbij vooral is bijgebleven is dat we daarin een rol kunnen spelen, net doen alsof , maar dan zijn we het niet. Klinkt als een raadseltje als we niet zouden weten waarover het gaat.

In ieder geval is het onmogelijk integriteit te faken. Je bent dan niet integer. We kunnen ff doen alsof, maar dit gaat opvallen. Echte integriteit ook. Iemand die werkelijk integer is is recht door zee, transparant, eerlijk, waarachtig.

Wie is er altijd integer? Ik probeer het te zijn, maar moet toegeven dat me dat niet altijd lukt. Ik ken wel iemand die werkelijk integer is. Hij is eerlijk, open, luistert zonder veroordeling en heeft je lief. Je raad misschien al over wie ik schrijf. Jezus.

Hij is de Weg, de Waarheid en het Leven. Willen wij integer zijn zullen we bereid moeten zijn Hem na te volgen. Aha zul je misschien zeggen of denken, zijn er dan geen integere mensen die Jezus niet kennen?

Weet je? Als we gaan spelen met de definitie van integriteit dan kun je iedereen integer noemen. Ik bedoel daarmee dat wanneer we zeggen integer te zijn omdat een leugen om bestwil wel zou kunnen, dan verlaag je daarmee de standaard. Als je zegt ik ben integer , maar kijkt rustig porno op tv met als excuus dat je tenminste niet vreemd gaat, is dat dan wel of niet integer.

Ik geloof dat wij als mens allerlei achterdeurtjes hebben. We zijn vaak niet zo integer als we denken, maar ik geloof dat we kunnen groeien in integriteit wanneer we werkelijk bereid zijn om Jezus Heer te laten zijn over ons leven. Integriteit, werkelijke integriteit hangt samen met de mate van discipelschap.

Quote: “lead your life so you won’t be ashamed to Dell The family parrot to the town gossip.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s