Van A naar Beter

20140323-152934.jpg

De kortste weg van A naar B is een rechte lijn. Wiskundig en ook praktisch gezien is dit waarheid. Zolang er geen obstakels zijn is de rechte lijn de kortste weg. Echter welke weg is nu helemaal recht en wordt nooit onderbroken?

Wanneer we ons op geestelijk niveau begeven ontdekken we het zelfde. Wanneer we gelovig zijn, zou het fraai zijn dat wanneer God ons roept, hij dat direct zegt. hij ons zegt wat B nu precies is, zeg maar.

God roept de zijnen bij de naam. Zijn kinderen, zijn volk, zijn kudde. Jesaja 40:26 hij leidt ons naar grazige weiden. En hier mogen we ontdekken dat de weg van A naar B niet zo eenvoudig is. Geen rechte lijn. Het is onmogelijke op pad te gaan op de weg van ons leven in een rechte lijn.

Om tot ons doel te komen hebben we nodig om Gods stem te verstaan. Hiervoor is oefening nodig. Immers er zijn zoveel stemmen die aan ons trekken en uit balans brengen.
Ik denk aan een van onze kinderen die leerde fietsen eerst met wieltjes, maar toen deze er af gehaald werden was fietsen in een rechte lijn niet direct mogelijk. Ze moest het nog leren. Dit ging echter heel snel, maar ze had het nodig km veel te blijven fietsen tot ze het beheerste.

Ik moet denken aan David. Hij werd door God geroepen. Gezalfd tot koning door Samuel. 1 Samuel 16. Na de zalving was David nog niet gelijk koning het duurde nog behoorlijk lang voor het zover was. Hij had nog behoorlijk wat hindernissen te nemen. Te groeien in leiderschap en gevechten te gaan. Geen kleine en ook geen leuke klusjes te klaren alvorens het zo ver was.

God heeft ons geroepen om op weg te gaan van A naar B. Abram moest vertrekken uit Ur. Vertrekpunt A naar een plek die God hem zou wijzen. Doel, punt B. Ook zijn weg was niet eenvoudig. Niet zonder omwegen.

Ik geloof dat God een plan heeft en dat Zijn weg de beste is. hij geeft ons de instructies die we nodig hebben en leid over wegen of soms zelfs even van de kaart( om een oude term weer eens te gebruiken) om tot ons doel te komen.

Ik geloof dat we gaande weg veel zaken tegenkomen waarlangs God ons leid. We zullen mensen tegenkomen die ons zullen afleiden, plaatsen van verleiding, obstakels en reuzen die we moeten verslaan. Zaken waar God ons gemakkelijk aan voorbij had kunnen leiden, maar die Hij niet heeft gemeden. hij leid ons immers om te leren luisteren naar wat Hij zegt en dit ook te doen. Telkens weet zullen we ontdekken dat er na moeite, na pijn en verdriet ook grazige weiden zijn en Oasis’ van rust. Plaatsen om bij te komen en te overdenken en te zien welk een groei we doormaken.

Psalm 37:5 zegt: wentel uw weg op de Here, en Hij zal het maken.

Gods weg is de beste. In onze ogen vaak een weg met omwegen . Toch geloof ik dat wanneer we dicht bij God blijven Zijn Weg de beste is. We kunnen er over discussiëren , maar ik denk ook de kortste. hij weet immers exact wat wij nodig hebben.

Advertenties

2 gedachtes over “Van A naar Beter

 1. Dank je wel. Mooie verhelderende blog. Gods weg is soms zo heel anders dan we denken. Maar we leren er veel meer van en groeien in de diepte ( krijgen sterkere wortels). Toch maar moed houden 🙂

  Like

 2. Hi Erik,

  Wat een leuke blogsite heb je! Ik hoorde via via over jouw blog. Wij zijn van http://www.bestlifechurch.nl, en hebben op het moment een enorm mooi getuigenis van een beruchte Roma familie die zich in de afgelopen maanden bekeerd hebben. De EO heeft in het programma ‘de Verandering’, het bekeringsverhaal uitgezonden. Dit is een link naar het programma: http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1399145
  Nu vroegen wij ons af, zou jij het leuk vinden om daar een bericht over te schrijven? We proberen via het internet nu ook mensen naar God te brengen, en er is wat dat betreft nog genoeg gebied te winnen. Via deze weg kunnen we jouw en onze website zichtbaarder maken voor Google en natuurlijk het werk van God laten zien aan de mensen.
  Ik zie uit naar je reactie!

  Met vriendelijke groet,

  Joella

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s