Hoor ik ergens Amen?

GenezingPPPVandaag op tv iets gezien over geloof. De prediker die sprak wilde dat ‘zijn’ kerkleden in hun kracht gingen staan om zo tot herstel te komen. De preek werd vurig en krachtig gebracht en met veel amens beantwoord wanneer de prediker hier om vroeg. Hij vertelde dat hij een woord voor de hele aarde had. Een woord van kracht en herstel. Het is mij persoonlijk eigenlijk enigszins ontgaan waar de preek over ging behalve dan dat er vooral hard geroepen werd en gesproken werd over de kracht van de Here en dat men moest gaan staan herstel over hun leven te ontvangen. Hun handen op de plaats leggen waar ze last hadden.

Dit was nadat ik bezoek had gehad van een vriendelijke broeder uit de gemeente . Deze was bij me om gewoon tot steun te zijn, omdat ik pas geopereerd ben en het allemaal nog niet zo voorspoedig gaat als ik persoonlijk had gehoopt. We hebben het nog gehad over genezing en wat Gids wil in deze zou zijn. Gehad over Jan Zijlstra en hoe we daar over dachten. Ook over TB Jozua en wat er daar in Afrika gebeurde

Ook vertelde ik over mijn reis twee jaar geleden en hoe iemand voor me had gebeden en ik een jaar lang eigenlijk pijnloos was van de klachten die ik had.

Vanavond met mijn vrouw gesproken en daarbij over mijn dochter gehad die coeliacy heeft en daar ook een jaar af was en wat toen toch terug is gekomen.

Het houdt me nu bezig natuurlijk vanwege mijn klachten. Weet je? Persoonlijk heb ik niet zo veel met dat uiterlijke vertoon. Vanik hoeft het allemaal niet zo … Dominant… Naar voren geschoven te worden door een predikant met een speciale gave of roeping.

Natuurlijk geloof ik dat God grote dingen kan en zelfs wil doen. Ik geloof dat God ook bijzondere en krachtige leiders heeft aangewezen. Echter…. Eigenlijk mis ik gewoon een stuk fatsoen. Ik bedoel daarmee niet dat men niet mag spreken over herstel , geestelijk of lichamelijk. Ik bedoel dat respect hierbij soms ver te zoeken is wat mij betreft. Ik moet met dat laat ik het maar daadkrachtig gebeuren vooral denken aan Mozes die met zijn stol op een rots sloeg en met grote mond zoiets zei als; wil je water , hier heb je water.

Ik zie Jezus dat soort dingen niet doen. Ik lees dat Jezus mensen gewoon aanspreekt met gezag en hen geneest. Mensen schijnen te denken dat hard roepen en dominant aanwezig zijn hetzelfde is als gezag.

Mozes werd door God terecht gewezen. Ik zie Jezus juist met weinig vertoon met mensen in gesprek gaan. Ik zie dit bij de apostelen wel iets sterker naar voren komen. Paulus die krachtig dingen weet te verwoorden in zijn brieven, maar nederig is als het gaat om uitvoering.

Ik lees in Jacobus 1:19-27 dat we op onze woorden moeten letten. Dat we hier op een zachtmoedige wijze mee om moeten gaan. Waarmee ik niet wil zeggen dat de mannen die ik genoemd heb dat niet hebben gedaan, maar ik vraag me af hoe Jezus het gezien wilde hebben. Wilde Hij dat we met krachtvertoon dingen zouden spreken of zou Hij van ons verlangen om er gewoon even voor de ander te zijn.

Eerlijk is eerlijk, ik heb best iets met God te bespreken. Er zijn mensen gestorven en ziek geworden die ik graag nog bij me had gehad. We hebben allemaal wel dingen meegemaakt waar we in meer of mindere mate voor gebeden hebben maar waar geen herstel kwam. En persoonlijk heb ik ook het tegengestelde meegemaakt.

Toch geloof ik dat God een Gos van herstel is en dat God de eerder genoemde mannen wil gebruiken en door hen heen mensen tot herstel brengt. Echter ik geloof ook dat herstel vooral te maken heeft met keuzes maken. Met je leven toe wijden aan Gid. Lukt dit altijd? Mij niet. Soms ben ik zo bezig met mijn eigen dingen. Mijn eigen gezinnetje, mijn baantje, mijn vriendjes, mijn…. Dat ik vergeet dat ik dit alles slechts tijdelijk bezit of in bruikleen heb. Dat ik slechts gedeeltelijk de controle heb. God echter heeft alles onder controle. Hij heeft echter ook zijn zoon het lijden niet bespaart.

Wel heeft hij Hem doen opstaan ten leven. En wij mogen dat ook in Hem. Niet met vertoon perse, maar door ons geloof handen voeten te geven. Hoe? Door te leven tot Zijn eer in alle omstandigheden. Als we lijden, laat het tot eer en glorie zijn van God. Als we spreken ook. Als we genezen idem…. Laat ons leven voor anderen tot betekenis zijn, dusdanig dat men in ons Christus herkent. Laten we leven tot zijn eer en glorie onder alle omstandigheden.

Hoor ik amens? 😉

Advertenties

4 gedachtes over “Hoor ik ergens Amen?

 1. Amen! Ik heb ook wel wat vragen aan God. Maar die vragen veranderen Zijn Woord niet. God is een God van hestel en genezing, dat is zijn business om het zo maar te zeggen. En je weet hoe ik erover denk Erik, geen toeters en bellen, gewoon handen opleggen en de Heilige Geest zijn werk laten doen! Toch ga ik ook graag naar genezingsdiensten, ik leer daar altijd weer nieuwe dingen, soms ook hoe het niet moet. De meeste mensen hebben er geen enkel probleem mee om ziekenhuizen in en uit te lopen, dokters, specialisten en therapeuten te bezoeken. Maar als ze twee keer naar een genezingsdienst gaan en er gebeurt niks, dan zijn ze teleurgesteld of boos. je bent toch ook niet boos op je dokter als ie niks voor je kan doen?
  In de Bijbel zie ik soms dat mensen er alles voor over hadden om genezing van god te ontvangen, dat zou ook onze houding moeten zijn denk ik. Aandringen, doorzoeken, vragen, Hem zoeken en Zijn karakter leren kennen. Sterkte!

  Like

  1. Ben het met je eens Marja. Ben niet boos of teleurgesteld in wat God doet hoor. Sterker nog, ikerk steeds meer hoe God mensen gebruikt dwars door hun zwakheden heen. Zelfs mij! Dat maakt gelukkig. Desondanks wel vragen, God hierin zoekend.

   Like

 2. Gods nabijheid ervaren is voor mij zoiets geweldigs, Hij is er of ik nu tijd voor Hem neem of niet. Vorig jaar na lang worstelen heb ik alles wat me bezighield en alles wat ik bezat overgegeven aan God en gevraagd of Hij in het vervolg mij wilde laten zien wat zijn bedoeling met mijn leven zou zijn. Nou dat heb ik geweten, er zijn dingen gebeurd die ik zelf niet had kunnen bedenken. Heb mensen mogen helpen met een verbluffend resultaat en nog steeds zie ik mooie dingen voorbij komen. Vooral het geduld hebben tot er iets gaat gebeuren is hierbij wel op de proef gesteld. In de tijden van wachten, kon ik gewoon eens lekker uitrusten en genieten van Zijn schepping. Ik kijk niet meer tegen mensen op die veel over God te vertellen hebben en neem ook niet deel aan allerlei cursussen, ik geniet van de dingen en mensen die Hij mij dagelijks op mijn pad brengt en het voelt na jaren goed en relaxed.

  Like

 3. Mooi stukje, dan je wel. Voor mij is het lezen van het boekje over Joni E. een grote les geweest wat betreft wel of niet genezen. het spijt me dat het niet voorspoedig met je gaat ( het herstel) Maar je krijgt wel een hartgrondig Amen van mij op je blog 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s