In Hem blijven.

Joh 15:1-17

image

wanneer we in hem blijven  en zijn woord in ons kunnen we vragen wat we willen en het  zal gebeuren   

een verbintenis aangaan?

Dat betekent dat we met hem verbonden moeten zijn en zijn leven door ons stroomt. Dat we niet leven vanuit ons eigen begeerte/ wat we zelf willen , maar in verbintenis met Hem.
God is toch zeker Sinterklaas niet!
Veel mensen denken dat ze God om alles mogen vragen en dat is ook zo, maar tegelijk mogen we beseffen dat God ons tegemoet wil komen in onze behoeften. God is echter zeker Sinterklaas niet. ken je het liedje?  Hij verwent ons niet op een verkeerde manier.
Open-Deur-Intrappen (1)
Wanneer we in Hem zijn. Met Hem verbonden geeft hij wat we verlangen.Hij kent ons diepste verlangen. Ik weet persoonlijk hoe hij juist wanneer we beschadigd zijn herstel zal geven.Waar we geen mogelijkheden zien opent God nieuwe deuren.
veranderde inzichten qua identiteit?
Wanneer we op hem geënt zijn, veranderd ons inzicht. We ontdekken dat onze identiteit in Hem is. We hebben ouders waar we uit geboren zijn, maar God is onze schepper en heeft een geweldig plan. Voor ieders van ons. Maar we zullen met hem verbonden moeten blijven.
vigne_2_606x376
Wanneer dit niet het geval is en we slecht gericht zijn op onszelf , egoïstisch denken en handelen kunnen we geen vrucht dragen en zullen we uiteindelijk een leven leiden afgesneden van Hem. Van de bron. We zullen dor zijn en uiteindelijk sterven.
Gods zegen ervaren door verbinding!
Wanneer we vooral leven voor wat we zelf willen en dus niet werkelijk het goede gaan doen waartoe hij ons oproept, leven we niet in verbinding. Niet met God en niet met anderen en kunnen we bidden wat we willen, maar We zullen nooit Gods zegen ervaren zoals God aan ons wil geven.  Sterker nog We leven niet met Hem.

2 gedachtes over “In Hem blijven.

  1. Mooi geschreven, inderdaad is het christenleven een leven van waken en bidden. Dicht bij de Bron blijven om niet uit te drogen. Elke dag kracht vragen om tegen onszelf in voor onze God te willen leven. Strijd de goede strijd van het geloof leert ons Paulus.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s