stoom afblazen?

shutterstock_73575268Druk , druk, druk… ik schrijf er vaker over. Ik denk er over. Wellicht omdat ik twee keer behoorlijk vast gelopen ben en dat nooit meer wil, Maar bovenal merk ik dat  veel andere mensen ook last hebben van drukte.  Veel mensen lopen aan tegen het feit dat ze het druk hebben, of druk ervaren in hun leven.  veel zaken in het leven lijken enorm veel druk te geven  , niet zomaar maar vaak ook omdat we dingen vasthouden die  we eigenlijk zouden moeten loslaten.

een extra schep op onze nogal volle wagen.

Weet je , ik zit zo in elkaar dat ik best van een beetje druk en spanning houdt, toch weet ik dat een mens als jij en ik maar beperkt om kunnen gaan met spanning.  De boog kan niet altijd gespannen staan zeggen we toch?  Ik geloof dat het zo is. in een boek over Burn-out van Armando theunisse en clemense leijten, komt naar voren dat wanneer we enorm druk hebben  we ook tijd moeten nemen om enorm te ontspannen. Hoe drukker we het krijgen des te meer hebben we ook die ontspanning nodig.

waarom zou je niet zo nu en dan genieten van je harde werken.

media_xl_4481629Ik geloof dat veel mensen zo bezig zijn met de drukte dat men die drukte meeneemt in hun ontspanning. Ze hebben het zo druk gehad dat ze moeten ontspannen. Ze moeten en weer slaat de druk toe. ik denk dat dit niet werkelijk ontspannen is maar extra druk op ons leven, op wie we zijn en wat we doen. een extra schep op onze nogal volle wagen.

Weet je , volgens mij zou het gewoonweg gezonder zijn om meer simpel te leven.  relaxter om te gaan met bepaalde zaken in het leven.  simpeler om gaan met de keuzes in het leven. ik bedoel daarmee niet onverantwoordelijk maar wel, waarom zou je niet zo nu en dan genieten van je harde werken.  Waarom zou je altijd maar bezig zijn en druk zijn , maar je grote liefde vergeten?  Je passie laten liggen, niet meer  doen waar je zo van houdt?

LegsWaarom zou je je agenda vol maken  met allerlei zaken die je verplicht vind, die anderen van je verwachten, die je van jezelf verwacht, die volgens jou zouden moeten, maar waarvan uiteindelijk vaak blijkt dat iemand anders het kan doen of die  je veel stress bezorgen, maar waar niemand werkelijk wat mee doet.

druk zijn en doen waar je  niet voor geroepen bent geeft stress.

Keuzes maken en uitzoeken wie je bent en wat je werkelijk plezier geeft is iets  wat mijns inziens veel druk  van de ketel kan halen. Druk zijn is niet erg volgens mij, maar druk zijn en doen waar je  niet voor geroepen bent geeft stress.

Haardhout_Maarten_LamingWeet je , ik geloof dat we geroepen zijn door God om te doen waarvoor Hij ons specifiek geroepen heeft. Dat wil niet zeggen dat we nooit te veel op ons karretje laden, maar ik geloof wel als we  ons karretje te vol krijgen dat we zullen moeten kijken  naar wat van ons is en wat we los zullen moeten laten.  Wat anderen wellicht beter kunnen doen of misschien niet eens dat, misschien zelfs minder goed kunnen, maar wel met meer  vreugde of passie en hier niet vol in zullen lopen.

ik ben er zeker van dat we samen de kar kunnen trekken. De totale kar  mag dan vol zijn, maar vele handen maken licht werk.

Er is veel te doen in Gods koninkrijk, maar niet alles hoeft door jou of  mij gedaan te worden. er zijn vele leden in het lichaam en ieder heeft zo zijn persoonlijk kracht, en mogelijkheden.  We hebben elkaar nodig. Ik jou en jij mij. ik ben er zeker van dat we samen de kar kunnen trekken. De totale kar  mag dan vol zijn, maar vele handen maken licht werk. De druk is van de ketel wanneer we samen werken. Niet dan?

Advertenties

Een gedachte over “stoom afblazen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s