ware liefde

Wat is liefde?  Veel mensen lopen rond met zulke vragen. Ze  kennen liefde als een bepaald gevoel. Een kriebel in de buik of allerlei gedachten die opkomen als je iemand ziet.  wanneer de gevoelens en gedachten verdwenen zijn is de liefde er dan nog wel?

hoe je het ook went of keert altijd lijkt er iets voor terug gevraagd te worden.

Veel mensen  voelen zich op de een of andere manier  weinig of niet de moeite waard om van gehouden te worden.  veel  mannen denken dat ze moeten presteren om geliefd  te zijn.  vrouwen denken vaak dat ze meer moeten opgeven van zichzelf.

Veelal hebben we  ons beeld van liefde te danken aan de voorbeelden uit ons leven.   natuurlijk  zijn er mensen die van ons houden, natuurlijk zijn er  mensen die ons aardig en lief vinden, maar hoe je het ook went of keert altijd lijkt er iets voor terug gevraagd te worden.

Liefde. Het beeld wat we veelal van liefde hebben heeft vaak met seks te maken. en liefde en seks hebben wat mij betreft ook veel met elkaar te maken. toch is seks zeker geen liefde, maar de beste seks vind t plaats wanneer er werkelijk liefde is  voor elkaar.  liefde zonder seks is heel goed mogelijk. Seks zonder liefde ook, maar de vraag is of je dat ook moet willen.

Echte liefde is opofferend liefde.

Tegelijk gaat het in de liefde niet om seks, maar het gaat om relatie. Liefde is niet  alleen tussen man en vrouw. Liefde  tussen mannen en tussen vrouwen kan prima.  Liefde kan zelfs zonder  gay te zijn.  mannen onder mekaar  zeggen het niet zo gauw dat ze van elkaar houden, maar wat zou het goed zijn om dat  uit te spreken naar elkaar.  vrouwen onderling doen dat  iets gemakkelijker maar ook dan blijft het  vaak beperkt .

hebben we niet  geleerd of zijn we misschien verleerd om werkelijk lief te hebben? ik denk dat we in staat zijn om lief te hebben op een bepaald niveau, maar dat de liefde waar we zo intens naar verlangen niet te vinden is bij mensen alleen.  Echte liefde is opofferend liefde. Liefde die  niet gericht is op eigen voldoening en bevrediging, maar juist op dat van de ander.

werkelijke liefde  laat los waar dat nodig is en houdt vast ook wanneer dat moeilijk is. veel mensen zijn op de een of andere manier de liefde  kwijt geraakt. Ze hebben er geen feeling meer mee. Ze leven nog slechts voor eigen genoegdoening en  bevrediging.  Ze zijn  slachtoffers van hun ervaringen, van hun opvoeding en van hun eigen keuzes.

Wanneer we dusdanig beschadigd zijn dat we niet meer werkelijk lief kunnen hebben we hulp nodig.  Herstel van die plaatsen waar we beschadigd zijn.  liefde is een keus word er wel eens gezegd. Ik geloof niet dat we  direct kunnen kiezen om lief te hebben. ik kies er voor om jou lief te hebben! een flitslicht en pats boem het liefde gevoel is er!  Ik geloof niet dat het zo werkt!

het is goed om te kiezen en  te doen wat  Liefde van ons vraagt

Toch zit er veel waarheid in het feit dat we zeggen dat we kunnen kiezen om lief te hebben.  het lijkt vaak moeilijker om  een keus te maken dan het is. toch is het belangrijk om de oude patronen in ons leven te verbreken omdat ze ons  wellicht niet die liefde gebracht hebben waar we in wezen zo naar verlangen.

het is goed om te kiezen en  te doen wat  Liefde van ons vraagt. Om te doen wat  we van Liefde verwachten.  Om te kiezen om het goede te doen waar we  normaal anders zouden reageren. Waarom ? om Liefdes wil! Om te veranderen en er Liefde voor in de plaats te krijgen.

door het goede te doen ontvangen we het goede terug. door aardig te zijn reageren mensen anders naar ons. Door lief te zijn doen mensen liever dan voorheen. Mensen reageren anders als wij anders gaan reageren.

het mooiste is…!!!

Wat verwacht Liefde nu van ons? Wat is  nu het goede doen?  ik geloof dat je het  beste zou kunnen kijken naar  wie Jezus Christus is.  Hij gaf zijn hele leven voor ons. Voor jou en mij. Waren we het waard als mensen? ik denk het niet. Hij liet alles achter en wat deed de mensheid? Ze liet Hem staan , hem slaan, hem sjouwen en torsen met een ondraaglijke last met de dood als gevolg.

Triest? Ja zeker, maar tegelijk werd Zijn dood, Zijn liefde , het mooiste  wat er kon gebeuren. Zijn kruisiging werd het grootste gebaar van liefde voor ons.  Zijn  armen uitgespreid om ons te laten zien hoeveel hij van ons houdt.  En … het mooiste is…!!!  liefde overwint alles! zelfs de dood!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s