vrijheid ervaren

Vrijheid in christus ervaren is  een term die we regelmatig horen in christelijke kringen.  wat  houdt nu deze vrijheid in. Wat betekent het nu om werklelijk vrij te zijn, vrijheid te ervaren in je persoonlijk leven?

Als we nog zaken  te doen hebben voor een werkgever zijn we niet vrij. Zelfs als de dag er op zit, blijven er soms dingen liggen die misschien wel even kunnen wachten, maar de volgende dag moeten we er weer mee aan de slag.  We zien dat  voor de vakanties vaak een hele hoop afgemakt moet worden alsof er na de vakantie geen dagen meer zouden komen.  maar dan hebben we ook  een tijdlang werkelijk vrij van ons werk als het goed is. als er zaken blijven liggen kan het zijn dat we niet werkelijk kunnen genieten van de vakantie.  Niet echt los van ons werk, niet vrij dus.

Ik maak zo maar even een voorbeeldje van hoe we onvrij zouden kunnen zijn.  zo kunnen we ook onvrij zijn wanneer we in ons leven zaken niet werkelijk oplossen. Wanneer we  rondlopen met schuldgevoelens of  zaken die we nooit echt hebben uitgesproken zijn we in wezen nooit echt vrij.  We kunnen zelfs iedere zondag naar de kerk gaan, maar in ons achterhoofd is altijd die gedachte van ik heb nog iets goed te maken.  of als iemand ons iet s heeft aangedaan wat ons enorm heeft  beschadigd kan het zijn dat we daar telkens op terug  grijpen  en dus onvrij  omdat we bezig blijven met  het feit dat de ander ooit naar ons toe zou moeten komen om ons recht te verschaffen.

Wanneer we echter leren om  vergeving te vragen aan de ander die we iets hebben aangedaan kunnen we  werkelijk vrij zijn. wanneer dingen uitgesproken zijn en er niets meer  zit wat ons aanklaagt  kunnen we werkelijk vrij zijn.  wanneer iemand ons iets heeft aangedaan, hebben we zelf niet in de hand  dart die ander ons benaderd om daarin vrij te worden. toch kunnen we werkelijk vrij zijn door die ander te vergeven. dit maakt ons vrij. Dit is een  proces welke  we in gang  zetten door  het aan God te geven. het  (o)vergeven!

Vergeving vragen en geven aan hen die we iets hebben aangedaan of die ons iets hebben aangedaan geeft werkelijke vrede en vrijheid. Vrijheid in Christus.  We hoeven dit natuurlijk niet te doen.  we kunnen dit natuurlijk ons levenlang met ons meedragen en nooit werkelijk vrij zijn in hoe we ons gedragen in wat we zeggen en doen, dat is  onze keus, maar we mogen weten dat Jezus voor ons de prijs betaald heeft. We  mogen vrij zijn wanneer we in Hem geloven.  een nieuwe vrijheid als we doen wat Hij ons zegt.

We kunnen ons leven geven voor onze vrienden, maar zijn we ook bereid hen die ons iets hebben aangedaan  te vergeven? zijn we bereid offers te brengen en vergeving te vragen aan hen die we iets verschuldigd zijn?  dat is pas ware vrijheid. Christus woord in ons laten werken. Doen wat hij ons zegt. Geloven dat Hij de weg, de waarheid en het leven is. leven in vrijheid.

Durven we werkelijk te leven? of leven we het leven van de wereld met de dood op onze nek?  Ik bedoel kunnen anderen  de vrijheid van Christus  proeven in hoe wij in het leven staan?  Misschien is je leven op de één of ander e manier ernstig beschadigd geraakt. Misschien  heb je dingen fout gedaan in je leven. misschien heb je verkeerde keuzes gemaakt in je leven, maar  ben je bereid  te kiezen om in vrijheid te leven.

Natuurlijk kunnen we  net doen of er niks aan de hand is. veel mensen leven op die manier, maar durf je werkelijk de vrijheid van Christus te omarmen en toe te laten?  Dan zal  er verandering zijn in hoe je je gedraagt. In hoe je er uit ziet zelfs in wat je zegt en kun je in vrijheid spreken.   Wanneer we Jezus leven in ons leven toepassen , wanneer we werkelijk  gaan leven In Gods woord door de Geest in ons leven laten ademen, toelaten in ons  leven dan  mogen we de vrijheid van Christus ervaren in ons leven.  een overwinningsleven met  God uitademen. Vergeving is in wezen werkelijk de vrijheid van Christus ervaren omdat we bereid zijn aan ons zelf te sterven en de ander en God  boven onszelf stellen. dat  is werkelijk ontmoeten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s