over verwachtingen en gebroken dromen

Wat kan het leven vol tegenstellingen zitten.  de ene dag zijn we  blij met de geboorte van een kind en de andere dag  verdrietig  omdat we iemand hebben verloren waar we enorm van hebben gehouden.  de ene dag zitten we op de berg en de andere dag  in het dal.  We hebben een goede  baan die we met plezier doen en de andere dag zitten we thuis omdat  onze baas failliet is gegaan. De ene dag zijn denken we nog aan hoe we zijn getrouwd met wat we dachten dat de liefde van ons leven was en een andere dag  tekenen we de papieren om uit elkaar te gaan en moet de boel verdeeld worden.  we hebben allerlei verwachtingen en dromen die gebroken zijn.  soms zijn we blij, maar soms overheerst in ons leven de teleurstelling van het moeten loslaten, van het verlies, we rouwen om wat we niet hebben gehaald of bereikt.

de ene dag zitten we op de berg en de andere dag  in het dal.

Het lijkt soms of het leven uit niets anders bestaat uit  volheid  of leegte, we zijn of gelukkig of we zijn teleurgesteld.  En het lijkt net of het een het ander totaal uitsluit. Wanneer we echter geloven en God in ons leven  durven toelaten in ons leven zien we dat de vervulling van onze diepste verlangens vaak daar beginnen waar we  gebroken zijn en leeg.

Het kan ook  iet anders dan dat wanneer we totaal gebroken zijn we  opnieuw gebouwd kunnen worden. wanneer we helemaal leeg zijn kunnen we opnieuw gevuld worden. wanneer we onder zijn kunnen we pas weer naar boven .  Gods volheid begint  daar waar we zijn kleed kunnen raken.  we zijn helemaal klein geworden  we weten niet meer waar te zoeken, maar wat we wel weten is dat ergens  hoop is en  we zoeken en proberen en dan… opeens is daar God in Jezus Christus en we  weten het meten. Hij is het, bij hem moeten we zijn. niet een  hoog persoon die ons precies verteld wat we moeten doen , hoe we dingen moeten zeggen,maar die gewoon  zich naast ons neerbuigt.  En ons  vraagt wie we zijn , waar onze verlangens liggen en begrijpt wat we nodig hebben omdat hij ons kent, onze omstandigheden ziet en weet wat er zich in ons afspeelt.  Die in alle ellende die we  ervaren hoop geeft door te zeggen dat hij van ons houdt.  Die ons de voeten wast in plaats van de oren. Die ons zegent en vraagt hou je nog van me, houdt je werkelijk van Me, houdt je echt van MIJ.

In God zijn  de tegenstelling  groter dan ooit.

Jezus gaf zich helemaal voor ons. Zijn hele leven. zijn hebben houden en dat was heel wat. Hij is immers de Zoon van God. Hij kwam  bij de Vader vandaan waar Hij alles had en gaf dit op voor ons. Hij is neer gekomen om weer op te kunnen varen. Hij is  klein geworden om groot te kunnen zijn. hij heeft pijn geleden om te kunne laten zien wat echte liefde is.  Hij is gestorven en  weer opgestaan.  er is geen naam  dan de Naam van Jezus.  In God zijn  de tegenstelling  groter dan ooit.  Sterven aan jezelf is Leven voor  altijd met Hem.  is het niet geweldig dat  te mogen ervaren , te zien, te weten ?

O mijn God, Ik heb u lief! Zo lief. U heeft me hoop gegeven waar mijn leven hopeloos leek te zijn.  Hij maakt  blinden ziende en wie gevangen zat wordt weer vrij, wie arm  is wordt rijk. Wie moe is geeft hij rust . de laatste zal de eerste zijn. dat is het geweldige van Gods koninkrijk.  God is geweldig!

.

lees ook Henri Nouwen nieuwsbrief over dit onderwerp.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s