Vertrouwen in de storm

Vandaag wil ik gewoon even een verslag  uitbrengen van wat ik heb opgepikt  van de de mannendag  van afgelopen zaterdag 24 maart JL. vandaag  begin ik met wat  Jan Pool vertelde over intimiteit.  Dit is geen daadwerkelijk verlag van de dag maar wat ik er uit heb gepikt.  Tevens wil ik je  wijzen op onderstaande clip die ons leert dat we meer dan overwinnaars zijn als we ondanks de moeite van ons leven doorzetten.

waarom kom ik in deze storm terecht?

 Soms komen we zomaar voor moeilijkheden te staan in ons leven. we zijn gewoon onderweg en plotseling pakken donkere wolken zich samen en komen we in zwaar weer. Het stormt.  Er kunnen allerlei redenen zijn waarom we in een storm zijn gekomen. soms is dat omdat Satan ons er in brengt om ons van ons stuk te brengen, soms is  het dat anderen  ons iets aandoen wat we niet hadden verwacht of  hebben gewild,  soms door eigen schuld, verkeerde keuzes, dingen gedaan die niet hadden gemoeten, en soms komen we in  een storm die God  over ons brengt om ons iets te leren.

Ik heb  me dikwijls afgevraagd: waarom kom ik in deze storm terecht? Waaraan heb ik dat verdient. Stromen hoe ze ook in ons leven komen openbaren zaken in ons persoonlijk leven. in de storm komen dingen aan het licht.  wanneer je er over na denkt  zal je ontdekken dat juist in de storm jouw emoties naar boven komen drijven.  Je ware gezicht  wordt juist in de storm gezien. Sla je maar eens op de vinger en je ware gezicht wordt gelijk duidelijk. Hoe ga je om met moeite, pijn, teleurstellingen in je leven?

Wanneer de storm komt komen ook de werkelijkheden van de ziel naar boven

Misschien ben je  redelijk in staat geweest een bepaald masker op te houden in je  dagelijkse leven, maar  wanneer de storm komt komen er ook werkelijke  dingen naar boven. Je emoties, de pijn en teleurstellingen van  het verleden. Zaken die je af had moeten handelen, maar  die je hebt weggestopt, opgekropt en diep van binnen hebt proberen te verstoppen en begraven komen naar boven. Wanneer de storm komt komen ook de werkelijkheden van de ziel naar boven

De pijn van de ziel wordt onder druk die stromen met zich meebrengen  openbaar.  Wanneer we echter afgerekend hebben met die pijn van wat ooit eens in ons leven is  gebeurt, wanneer we God ooit hebben toegelaten in onze pijn zal niet meer  de pijn  naar boven komen , maar zullen we ons in de storm  gaan richten op God.  dan zijn we geen  slachtoffers meer van ons verleden en bepaald  ons verleden  onze toekomst niet meer.  er zullen  altijd stormen komen, maar wanneer we ons bewust zijn van onze relatie met God zullen we weten  welke keuzes we moeten maken. Jezus kon slapen in de storm. Hij vertrouwde op de vader.  Ook wij hebben die keus. De keus om in de storm ons  te laten leiden door ons verleden en daarmee uiteindelijk misschien zelfs mee ten onder gaan o f in vertrouwen  op God dwars door de storm heen  ons oog op Hem te  richten. Onze hand uit  te strekken naar Hem  die de Heer is over de storm.

Hij is immers Heer van iedere storm.

Soms zien we Jezus echter niet in de storm. Soms ervaren we God  totaal niet. we  hebben  geen tijd, we zijn n te druk. Te druk  met overleven. Van relatie is dan geen sprake.  Geen ontmoeting, we ploeteren voort.  We Jezus wil ons echter duidelijk maken dat ook in de storm Hij er is en dat we niet bang hoeven te zijn. Hij is immers Heer van iedere storm.

Vertrouwen is een belangrijke factor als het gaat om overleven in de storm. Wanneer we ons vertrouwen verloren hebben  zijn we gedoemd te verzuipen.  vertrouwen betekent intimiteit. Dat is misschien wel het laatste waar we aan denken in de storm.  Toch is het van het grootste belang dat  we intiem zijn met . wanneer we intiem zijn met Jezus , wanneer er overleg is, wanneer we het gesprek aan gaan, wanneer we  luisteren zullen we ontdekken dat  Hij te vertrouwen is. we kennen  Hem, we weten wat Hij wil omdat we het met Hem bespreken.  we zullen geleid worden omdat Hij ons zegt wat te doen.  we zijn afgestemd al weten we niet precis waar we heengaan, maar we weten wel dat God ons niet in de steek laat en weet waarheen we varen.

Het beste wat wanneer we God de touwtjes laten houden en met Hem meewerken zullen we overspoeld worden door Zijn liefde en  aanwezigheid te midden van de storm.

we kunnen doen in de storm is de situatie in ogenschouw nemen, de rust bewaren en God te zoeken en te vertrouwen dat Hij ons er door heen zal leiden.  Wanneer we ons echter laten bevangen door angst en ons door deze angst alen leiden zullen we bevangen worden en is relatie niet gebaseerd op vertrouwen en houden we zelf de touwtjes in handen.  Wanneer wij niet durven loslaten zal de storm  ons overspoelen , wanneer we God de touwtjes laten houden en met Hem meewerken zullen we overspoeld worden door Zijn liefde en  aanwezigheid te midden van de storm.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s