Prikkelbaar.

Heb jij het ook wel eens dat je gewoon helemaal geïrriteerd en   moe bent.  gewoon helemaal pfffrrrtttt. ik zal wel de enige zijn… tuurlijk! ;-/

Vandaag heb ik zo’n dag.  afgelopen 2 nachten niet goed geslapen. Eerst omdat mijn jongste zoon met de fiets was gevallen en met een hersenschudding en een aardige snee op bed lag  en om het half uur wakker leek te worden.  de tweede nacht omdat ik last had van mijn hernia en mijn benen pijn deden. Waarschijnlijk mede door het feit dat ik wat grieperig aan het worden ben dat  het allemaal wat strammer is dan  normaal.  Vandaag ook nog naar school  geweest waar ik ook nog eens vroeg voor uit mijn bed moest na een gebroken nacht en tegelijk ook erg vermoeiend was omdat ik het gewoon  even allemaal niet zo op een rijtje heb.  ik had het gewoon allemaal  even gehad.

Helaas nadat ik thuis kwam moest mijn vrouw gelijk werken en hoewel er al wat van het eten klaar was moest ik nog koken ook.   kinderen irritant aan tafel en ook nog eens een grote mond en ik narig en moe als ik ben schiet enorm uit naar mijn kinderen. Balen!

Juist dat wat ik niet wil is  mijn kinderen de mond snoeren verwacht ik dat op dat moment. ze moeten  zich aan me onderwerpen.  Deze gedachte is gauw voorbij na een gesneuveld bord in de keuken, maar het kwaad is al geschied. De hele familie in  tranen omdat ik  niet goed in mijn vel zit. met alle gevolgen en sorry’s van mijn  kant  wel een en ander weer proberen recht te breien, maar het kwaad is al geschied en woorden snijden soms dieper dan de scherpste messen  en komen soms harder aan dan was bedoeld.

Alles wat ik heb genoemd zijn enerzijds allemaal excuses natuurlijk. Allemaal zaken om er onderuit te komen dat ik verkeerd was.  ik moet toegeven dat ik gewoon even het hele concept vergeten was van ontmoeting. Het ontmoeten van mensen waar ik zo over opgeef is  dus niet zo gemakkelijk. Veel sneller dan je verwacht , sneller dan je wil schiet je uit je slof.  Te snel  gaan we voorbij aan de werkelijke situatie. Waarom was ik geïrriteerd en  maak je niet echt duidelijk hoe je je voelt. In ieder geval kan een ander er niets aan doen. tegelijk  kunnen we hier weer uit leren hoe  prikkelbaar we soms zijn.

Ik ben prikkelbaar en weet het soms goed te vertellen aan anderen. we moeten mensen ontmoeten en degen die ons het meest dierbar zijn ontmoeten we soms even het minst. We vinden zaken soms zo normaal en luisteren soms nauwelijks naar wat er achter  opstandig gedrag zit maar antwoorden met hetzelfde gedrag of nog erger zoals vandaag.  

Wat zou Jezus doen ? WWJD? Dit is zon kreet waar ik vaak wat moeite mee heb. ‘Ik ben immers Jezus niet. ik ben geen heilige? Toch? Of wel? Ik  mag  weten een heilige te zijn wanneer ik Hem ken. Ik mag fouten maken, maar hoe lossen we deze op. niet door prikkelbaarheid.  Opnieuw op zoek naar de ontmoeting, maar dit wordt een stuk lastiger als je  mensen hebt gekwetst en beschadigd.   Toch geloof ik dat wanneer beide partijen God kennen in hun leven er verzoening mogelijk zou moeten zijn, maar zet je ook de eerste stap?  Ik heb dat wel gedaan, maar  kost me moeite. Wat zit er soms in mij toch een verdraaid eigenzinnig mannetje. Mijn excuses voor dat.

Advertenties

3 gedachtes over “Prikkelbaar.

 1. Hey broertje,

  Gelukkig ben i blijkbaar niet de enige die hier last van heeft.
  En even terug te komen op wwjd. We zijn misschien niet Jezus,maar ik zelf zou willen er iets meer op te lijken.
  Dus mag ik mezelf er wel bewust van worden wat Jezus in bepaalde situaties zou hebben gedaan.

  Met liefde Anja

  Like

  1. hey zus. je hebt gelijk. ik geloof echter dat Lijken op Jezus ook betekent dat je ontdekt wie je persoonlijk bent. natuurlijk is het zo dat Jezus een voorbeeld is en een meester(rabbi), maar tegelijk is het meer dan het nabootsen van een aantal truckjes. of maniertjes die jezus ook deed. navolgen begint bij het beseffen dat je net als Jezus ook daadwerkelijk een geleifd kind van God bent. dat je beseft dat God een specifiek doel heeft met jou leven , dat je leer om met de Vader te leven en niet beslissingen te nemen en dan God daarbij te betrekken maar God te betrekken voordat je besliissingen neemt in je leven, net als in een relatie met anderen die je liefhebt. je overlegt en denkt samen na en gaat van daaruit aan de slag. dit is dus mi. niet slechtws in bepaalde situaties, maar juist je hele leven durven en willen inzetten voor God. dit is een verandering van denken. WWJD is voor veel mensen een goed middel om zich bewust te maken van hoe Jeuzs zou hebben gehandeld. echter we moeten ook oppassen dat we daarbij voorbij gaan aan wie wij zelf zijn, namelijk net als Jezus ook kinderen van God. met Hem mogen we net als Jezus een getuige zijn van de Vader zelf.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s