hoe loop je er bij?

Mensen zijn geneigd om telkens in hun leven terug te kijken.  Wanneer men terug kijkt is hun huidige situatie veelal een ijkpunt. Wanneer men in het heden, het nu , in een donkere periode zit kijkt men terug  op soms goede tijden die men heeft gehad, soms op minder goede tijden, soms op hele slechte tijden en men refereert daaraan en vraagt zich af hoe het zo heeft kunnen lopen in hun leven.

Het is niet direct verkeerd om zo nu e dan eens terug te kijken en te zien waar we nu staan, maar tegelijk is het goed om te beseffen dat we hier en nu  staan en dat is waar we  zijn. het verleden is onveranderlijk. In het hier en nu kunnen we nieuwe keuzes maken. keuzes om te veranderen, om anders te gaan leven, je anders op te stellen.

Dat is een groei moment. een moment van keuzes. Veel groeimomenten krijg je van huis uit mee. Je hebt zo af en toe een nieuwe jas nodig.  Wanneer je er in je leven voor kiest om  die ook aan te doen verander je. Een nieuwe  jas verandert je  manier van doen. wanneer je in een vod loopt en er bij loopt als een zwerver zal de ander je als dusdanig gaan zien. wanneer je een goede jas draagt zal een ander anders naar je kijken.

Zijn moeder maakte elk jaar een manteltje voor hem en bracht dat voor hem mee, wanneer ze met haar man het jaarlijkse offer kwam brengen.

1 Sam 2:19

Ik doe hier niet en oproep om je anders te kleden. Het gaat ook niet om je kleding of kledingvoorschriften. Het gaat er om of je  de juiste keuzes durft te maken. kies je voor je oude leven? dat kan, maar tegelijk moet je beseffen dat je oude leven voorbij is en je leeft in het heden. Wanneer je in het oude blijft hangen leef je ahw in oude kleren.  Die tijd is voorbij , je hebt nieuwe kleren nodig.

Misschien zou je eens kunnen nadenken over hoe jouw nieuwe jas  er uit zou kunnen zien.  wat je nodig hebt om de toekomst anders beter tegemoet te gaan.  misschien heb je de jas nodig van een dromer omdat al je dromen de grond in zijn  geslagen. Of misschien heb je het nodig om de jas aan te doen van de profeet omdat je het nodig hebt om op te staan en te doen waar God je voor roept. Misschien is het juist tijd om je jas  uit te doen en te laten zien wie er onder die oude versleten jas  zit. de ware jij.

Ik zeg niet dat je je leven radicaal over de kop moet gooien. Ik ken je immers niet. ik vraag je of het misschien tijd is geworden in je leven om nieuwe keuzes te maken in de komende tijd.  je leven te veranderen.

Ik geloof dat het goed is  vooruit te kijken en niet te veel achterom, maar vooral in het heden te leven.  ik geloof dat God bij ons is in het heden. En het ook zal zijn in de toekomst, maar wij kunnen slechts die keus in het heden maken. ik bedoel daarmee de keus of we de mantel van God aan durven trekken ja of nee. Willen we Hem volgen en met Hem leven of gaan we onze eigen gang. Ook dan kunnen we veranderen. ik geloof echter dat we dan slechts het heden in handen hebben. met God  richten we ons op de toekomst. Niet slechts voor ons zelf maar ook voor degene die we liefhebben.

Wanneer we ons laten bekleden met de liefde van Christus zullen we werkelijk andere mensen zijn.  we zullen andere keuzes gaan maken, dit wil niet zeggen dat we een gemakkelijker leven hebben, maar wel een leven met een duidelijk keerpunt . een leven met een punt van verandering en een punt waar we leren ons te richten op de toekomst en te leven in het heden.  Laten we ons oude kleren uit doen en nieuwe kleren gaan dragen. kleren waarmee we gezien mogen worden.  kleren waarmee we herkent worden. kleren waarmee we ons durven laten zien. een total make over.  koningskleren voor jou!

Want gij allen, die in Christus gedoopt zijt, hebt u met Christus bekleed.”
Galaten 3:27

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: