Heilige boontjes

 

In Christus zijn we  Heiligen.  Kinderen van God.  hoe herkennen we nu  wie  kinderen van God zijn? doordat ze in het licht van Christus wandelen.  niet  een kransje boven het hoofd , maar ze vallen op doordat ze het werk van God doen.  misschien ken je iemand die je  zou willen beschrijven als een heilige.

Toch moet ik zeggen dat dat heilige in veel gevallen weinig of niet direct zichtbaar is. christenen lijken soms net  mensen te zijn. mensen als jij en ik.   toch  noemt Paulus  de mensen in Corinthe en Efeze  heiligen.

Heiligheid betekent dan ook niet foutloos, maar wel dat ze anders zijn. apart  gezet . enerzijds is het dat we apart gezet zijn en we bij God hoen, anderzijds is het een proces van reiniging en heiliging, steeds meer  gaan lijken op God zelf die zuiver heilig is.  In Jezus zijn we  geheiligd.  Door zijn dood zijn we gestorven en in een nieuw leven weer opgestaan. we zijn geestelijke opgestaan in Hem en der halve heilig.

We zouden in wezen de heiligheid van Jezus moeten reflecteren in de wereld.   dus zouden we acht moeten geven op elkaar  in de goede zin van dit woord. We   zouden elkaar kunnen  bemoedigen en  van elkaar  leren.  We moeten echter oppassen dat we elkaar niet  gaan bekritiseren .  we hebben schijnbaar op dit vlak nog veel te leren.

Ik geloof dat heiligheid een proces is van elke dag opnieuw dingen bij Jezus brengen en opnieuw sterven van gedeeltes van ons oude leven die we  ontdekken. hoe  meer we  ook daadwerkelijk durven loslaten hoe meer we  geheiligd worden .  hoe mee r Jezus ook in ons en door ons  zal leven.

Veelal is ons hart slechts beperkt. We  zijn  mensen die  slechts beperkt ons hart  openstellen  voor  wat Jezus in ons leven wil doen. Jezus weet dat ook en hij kent ons hart. We willen het allemaal wel , maar we kunnen het niet. we zijn beperkt in wat we doen en we  kennen onszelf  onvolkomen.

Wanneer we echter  samen komen en met elkaar delen  leren we van elkaar en  zal ons hart ook veranderen. we hebben elkaar dus  nodig al denken we soms dat we liever  alleen zijn.

Samen zijn we deel van het lichaam van Christus en dus heiligen. Ieder op zijn eigen gebied. De een is de hand en de ander de voet.  We kunnen niet alles  zijn. maar wel allemaal deel zijn aan. we hebben elkaar nodig en God wil ons als zijn zoon gebruiken .

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s