Manden van overvloedig licht.

 Ik wil je  iets bijzonders vertellen. God heeft het goede met je voor.   Natuurlijk kan een christen ook strijd ervaren in zijn leven, misschien zelfs meer dan  niet christenen soms. Dit kan ons  misschien doen twijfelen over het feit  of God nu wel of niet bestaat of over  het feit of hij nu wel of niet goed is, maar God is er en Hij wil je zegenen. 

Misschien heb je moeite dat te geloven. Misschien wordt je er zelfs enorm opstandig van en  loop je tegen allerlei muren van je gevoel en je emoties, toch spreekt de  Bijbel spreekt over een overvloedig leven met God.

Het koninkrijk van God

Ons hart  en leven kan soms zo donker en koud zijn en wanneer we om ons heen kijken zien we misschien niets anders dan  allerlei mensen die  zich gelovigen noemen  en dat wellicht ook wel zijn, maar waaruit alle overvloed aan leven lijkt weggetrokken te zijn.  sommigen christenen denken schijnbaar dat God en God is van  ellende en lijden  en dat het God behaagt wanneer we huilen.

Ik geloof dat  dit zeker geen Koninkrijk van God is. dit is niet  wat God ons belooft heeft.  God zegt ons dat  waar mensen in zijn naam samenkomen , daar waar harten elkaar ontmoeten en raken, waar ze oog hebben voor Hem en  elkaar dat hij daar wil wonen.  Hij wil in ons midden zijn.

Onze beker zal overvloeien

Sterker nog , wij mogen priesters zijn van deze  allerhoogste God.  Wanneer we hem in ons leven binnen laten en de  genade die God ons door Jezus aanbied willen accepteren dan  zal onze beker overvloeien en zal Zijn goedheid ons ons hele leven  volgen.

God is niet een god van ellende, maar een God van overwinning. Jezus gaf zijn leven en zijn strijd was niet voor niets, maar hij is opgewekt en is  zo overwinnaar geworden over de dood en Hij leeft. 

Leugen van Satan

Sommige mensen willen ons verleiden om maar een zo vroom mogelijk leven te leiden. een leven van lijden en verlies.  als we het niet goed hebben is dat voor de Heer zeggen ze dan. het is een leugen van Satan als er wordt gezegd dat we opnieuw geboren moeten worden om  daarna in  verdere ongeluk te moeten leven. 

Natuurlijk moeten we opnieuw geboren worden en mogen we voor eeuwig leven in/met Hem, maar dat  goede leven begint niet  pas wanneer we doodgaan, maar daar mogen we nu al van genieten. We mogen nu al de volle zegen ervaren van een leven met hem.

Welvaartsevangelie

Ik ben een felle tegenstander van het zogenaamde welvaartsevangelie. Wanneer we maar goede christenen zijn zal God ons in overvloed  laten baden,  we zullen rijk zijn en geen problemen meer hebben in ons leven.  dit is bullshit. Ik geloof werkelijk dat God ons  rijkelijk wil zegenen. Dat God ons van zijn overvloed wil geven. God zal ons voeden als we honger hebben en te drinken geven als we dorstig zijn. leven we echter ook vanuit die wetenschap?

God is in staat om van een stukje brood  hele manden vol aan brood te maken zodat we kunnen delen.  Maar durven we wel te delen? Durf jij  de overvloed die God in jouw leven wil uitstorten te accepteren om er van te delen aan anderen.  wanneer wij  het stukje brood voor onszelf houden valt er niks meer te delen. Dan zal god door jou ook geen wonderen doen.

overvloed

Wanneer wij bereid zijn om Gods wil te doen  zal er iets veranderen in ons en in het leven van anderen.   wanneer wij leren om te delen vanuit Gods overvloed dan zullen anderen daardoor  gevoed worden. om te groeien hebben we voedsel nodig en wanneer wij de ander onthouden wat God ons  aan verantwoording hebben gegeven doen we niet slecht die ander te kort , maar ook onszelf. wij leven dan niet te n volle het leven dat God voor ons in petto heeft.

Wanneer we  avondmaal vieren  lezen we in de schrift de woorden: neem eet dit is Mijn  lichaam dat voor jou verbroken is.  wanneer wij eten en het voor onszelf houden dan is dat niet wat er wordt bedoeld met het lichaam van Christus delen. Wanneer wij eten van het lichaam van de Heer Jezus Christus, het wonder van God  voor jou en mij dan zorgt God voor overvloed wanneer wij het gaan uitdelen waar wij ons ook zullen bevinden.

het gaat niet om geld en roem

Overvloed betekent  niet in eerste instantie over aardse rijkdommen, maar het gaat er om dat God ons zegent met het goede in ons. Wanneer wij God in ons laten leven is er overvloed. Bij God is enorme overvloed. God denkt niet klein, zielig en zuinig maar God is de God van overvloed, van veel en van ruimte, van genezing, van herstel van mooi, liefde en van groots en van blijdschap.  de mate waarin wij  aan anderen geven zullen wij gezegend zijn. 

Wanneer mensen denken dat we geen geluk mogen hebben en dat  er met God niet gelachen kan worden hebben mensen het mis. Wanneer wij ons leven  richten op God, wanneer wij navolgers, discipelen worden van Christus zal God ons leven zegenen.  Er zullen wonderen plaatsvinden in ons persoonlijk leven, maar ook in dat van anderen. Waar God is zal Leven zijn weg vinden. Jezus is de Weg en het Leven. 

Licht in de duisternis

waar duisternis  is  zal licht gaan schijnen, maar we zullen wel het licht binnen moeten laten in ons leven.  niet slechts geloven of zeggen gelovig te zijn, maar  de keus moeten maken om Hem in ons leven binnen te laten en Zijn licht in ons leven laten schijnen.

Veel christenen  kiezen er voor om  het licht in de kast te zetten en wellicht op zondag even de kast los te zetten en het daarna voor de rest van de week weer dicht te doen. ook dan zal het donker zijn in ons huis en zullen we  struikelend en vallend , op de tast door het leven moeten gaan terwijl God ons zoveel te bieden heeft. Ik bid dat jij Gods licht in het midden van je  leven zal gaan plaatsen zodat  zijn  leven ten volle in jou zal gaan schijnen. Dat er werkelijk een bron van leven in je zal zijn . een bron van uitbundigheid en lachen.

Verstop je zelf en je licht niet voor anderen.

wanneer we ons licht  verstoppen voor hen die  het zo nodig hebben , dan zal God ons het licht  ontnemen. Wanneer we leven  slecht voor onszelf  dan zal ons leven de vrucht  daar ook van dragen. wanneer we  echter werkelijk God durven en willen eren met een oprecht hart dan zal God dat zegenen.

De vraag is of wij deze maatschappij als christen werkelijk lichten durven zijn of dat we slechts willen leven vanuit zuinigheid en terughoudendheid omdat we bang zijn  op te vallen of te kort te komen. wanneer we echter gezegend willen zijn laten we dan  geloof hebben en anderen zegenen en hen bemoedigen. laten we de stoute schoenen aantrekken en er op uitgaan en don wat Jezus ons zegt te doen.

Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de naam van de Vader en de Zoon en de heilige Geest, en hun te leren dat ze zich moeten houden aan alles wat ik jullie opgedragen heb. En houd dit voor ogen: ik ben met jullie, alle dagen, tot aan de voltooiing van deze wereld.’

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s