Onder vier ogen met God.

Alleen zijn met God. als het ware gewoon even  onder vier ogen met Hem is nodig om met Hem in contact te zijn. niet zomaar af en toe  even een bezoekje brengen of zo nu en dan eens  iets naar Hem toe uitspreken, maar werkelijk tijd met Hem maken om daarin ook van Hem te horen. Hoe zouden we anders werkelijk effectieve gelovigen kunnen zijn?  hoe zouden we  over God kunnen spreken als we niet werkelijk met Hem in contact staan?

Wanneer we God (op)zoeken in de rust die we zo nodig hebben in ons leven zal Hij ons vullen met de kracht en wijsheid, het uithoudingsvermogen om staande te blijven in de onrustige wereld waarin we leven.  wanneer we God zoeken in de stilte  vind  zich een  verschuiving plaats in ons denken en ons leven.  we zullen gaan ervaren dat Hij ons nabij is en met ons gaat in de dingen die we doen.

Te druk

Soms  denken we  misschien dat we geen tijd hebben om God te zoeken en met Hem te praten. Soms hebben we het gevoel dat we het al zo enorm druk hebben in ons leven en dat  spreken met God in de stilte  een extra activiteit  is. toch is dit wat God van ons vraagt. Hij wil dat we de rust vinden in het leven van alle dag om vanuit die rust ook  te kunnen werken en daardoor effectiever en meer inhoudelijk te werken, te leven, te zijn.

 Het maakt ook niet uit waar we met God afspreken. De stilte die we zoeken is  misschien een kamertje in je huis of een schuurtje waar je graag  bent, maar kan ook gewoon een stoel zijn in de kamer. Gewoon een moment op de dag dat je bewust gekozen hebt voor hem.  ik zelf doe graag een wandeling en spreek dan met hem. soms zijn dat lange rondes en soms  wat korter, niet altijd krijg ik op iedere vraag een antwoord. sterker nog meestal krijg ik er nog wat vragen bij, maar altijd vind ik rust. Rust om  door te gaan . de rust om  mijzelf te zijn, de rust omdat ik weet dat Hij er altijd is.

We hebben voeding nodig

We hebben het als mens zo nodig om gevoed te worden en om Gods wil te ontdekken voor  het leven van alle dag. we kunnen het allemaal gewoonweg niet alleen.  Misschien denken we dat wel, maar we zien meer en meer dat  mensen vastlopen omdat ze verkeerde keuzes maken in het leven.  ik geloof stellig dat wanneer we God blijvend zoeken in de stilte we Hem ook zullen ontmoeten., maar ook dat Hij ons zal voeden in om onze honger te stillen.

We zijn vaak zo hongerig naar  wat de wereld te bieden heeft. We willen graag erkenning door mensen, we verlangen er veelal naar om ons leven  op orde te hebben qua geld en goed  en hopen dat mensen goed over ons spreken.  Dit is echter iets wat  wij zelf niet in de hand hebben. dit is ook niet wat God ons wil leren.  God wil slechts dat wij s zullen  beseffen dat Hij van ons houdt en voor ons zal zorgen. Dat wij ons  aan Hem overgeven en hem vertrouwen. Dat wij  gewoon onszelf zijn.

Dit alles lijkt onwaarschijnlijk misschien , maar  juist dat is het wat  we nodig hebbenen en wat we kunnen vinden  in de stilte bij Hem. hij geeft ons erkenning. Hij zegt:  jij bent mijn geliefd kind. Ik geef je alles wat je nodig  hebt.  Ik geef je voldoende voor iedere dag. 

Is dat God?

Misschien vraag jij je af of het wel werkelijk God is die  tot je spreekt als je stil geworden bent. zijn het niet gewoon je hartsverlangens, je gedachten, de speculaties van het hart?  Misschien is  het inderdaad zo. We worden soms  meegevoerd door onze eigen verlangens en gedachten. we begrijpen soms niet wat Gods wil is en de onze. 

Soms kunnen we inderdaad enorm  onrustig zijn van binnen en ons laten leiden door de onrust van het hart.  Daarom heeft Jezus ook de heilige Geest gezonden om ons duidelijk te maken wat zijn wil is. Hij spreekt met ons in onze angsten en twijfels. Hij laat ons zien  in woorden van de Bijbel of laat anderen bevestigen wat hij ons reeds gezegd heeft. God gebruikt  soms de vreemdste methodes om zichzelf te tonen. Maar wanneer wij niet eerst de rust hebben gezocht en geluisterd naar zijn stem, waar zouden we dan  vergelijking kunnen vinden. Hoe onderbouwen we Gods woord voor ons leven? 

veel mensen  gissen maar wat en zeggen Gods stem te hebben verstaan, maar in hun leven blijkt er eigenlijk niets  van. De stilte  geeft ons de mogelijkheid  om te luisteren en te verstaan. De Geest zelf verteld ons in onze dagelijkse dingen en zijn woord wat Hij van ons verlangt.  het mooiste echter is  wanneer we in stilte bij Hem zijn is dat hij ons laat weten dat hij van ons houdt. Gewoon die fluistering. Dat zachte raken van het hart maakt dat je  je geaccepteerd voelt. Je mag er zijn.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s