Gebrokenheid als kracht.

 

Het is goed om ons zelf te uiten.  Te laten zien wie we zijn. we doen het vaak niet  omdat we bang zijn voor de reacties van mensen.  we willen  niet gezien worden als zwak en  beschadigde mensen. toch geloof ik dat wanneer we onszelf  werkelijk durven tonen aan mensen in alle gebrokenheid , we pas werkelijk ontmoeting kunnen hebben in de gebrokenheid van anderen.

Niet door macht, noch geweld…

God zelf kwam in alle gebrokenheid naar deze wereld in Jezus Christus.  In Hem die voor ons is gebroken laat God zien hoe anders Hij is dan dat mensen zouden verwachten.  Niet door macht , noch door geweld ….

Wanneer we aan onszelf en onze eigen  gebrokenheid voorbij gaan, gaan we bijna als vanzelf aan de ander voorbij.  Wanneer we nooit de confrontatie durven aangaan met de dingen die in ons eigen leven spelen, hoe zouden we dan die van anderen wel durven aangaan?  We zullen niet alleen onze eigen problemen uit de weg gaan maar ook die van de ander.

Eigen gebrokenheid onderkennen

Gelovige mensen die  hun eigen gebrokenheid niet durven onderkennen en accepteren , zijn die wel in staat om de gebrokenheid bij anderen te herkennen en bereid hierin met hen mee te gaan?  Hebben ze de gebrokenheid van Jezus Christus in hun leven welwerkelijk onder ogen gezien of leven ze er maar wat langs heen?

Durven we over onze eigen pijn en verdriet te spreken met anderen?  natuurlijk  hoeven we niet  overal waar we komen van de daken te schreeuwen wat in ons leven allemaal is  gebeurd en ook niet hoe  , maar  durven we onszelf kwetsbaar op te stellen en vertellen over wie we zijn en wat er diep in ons leeft.  het gaat niet om  de details, ook niet als we met anderen speken we zijn toch niet nieuwsgierig naar het hoe en waarom, maar naar wie de ander is .

Hij is er geweest en zal altijd bij ons zijn

Wanneer we onze eigen pijn, verlies en  bitterheid vermijden en hoe we daar mee zijn omgegaan, zullen we in het contact met anderen ontdekken wat God door ons kan en wil doen.  de God van liefde  gaat  met ons door de pijn heen en geeft ons nieuwe inzichten en wijsheid in de ontmoeting met de ander, omdat Hij er  is geweest en altijd bij ons is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s