uniek!

Weet je wie je bent? best een goede vraag om je zelf eens te stellen. ken je je eigen kracht en je eigen zwakheden en daardoor ook je eigen beperkingen?  Jezus wist wie Hij was.  Niet voor n iks zegt hij meerdere malen in de Bijbel Ik ben. Ik ben  de weg, de waarheid en het leven. ik ben  de deur, ik ben de opstanding, ik ben de goede herder. Ik ben….

Anderen zeggen wie je bent!

Als je  niet weet  wie je bent zullen anderen het je vertellen.  Ze zullen je door de mangel halen en je gebruiken voor hun eigen doelen. Ze zullen je zeggen wat en wie je bent, maar  je zult in crisis geraken.  Geloof me:  have been there!.

Als  je niet weet wie je bent is  de valkuil jezelf te vergelijken met anderen. jij bent echter de ander niet en de ander is jou niet.  simple as that! (Lees  Gal 6:4 maar eens.) wanneer we ons zelf toch met anderen vergelijken is het gevolg dat we niet meer origineel zijn. we doen wat anderen doen. hoewel God ons als originele creaties heeft gemaakt ,imiteren we  slechts wat anderen doen.  we kijken naar wat anderen doen en verlangen  naar wat anderen kunnen ook te kunnen en soms lukt het ons om dingen heel goed te doen, maar origineel is het niet. jij bent het niet. 

Zoals je bent

God verlangt naar ons zoals we zijn, niet zoals we wensen te zijn.  God wil dat we weten dat Hij ons gaven en talenten heeft gegeven waarin we ons zelf kunnen en mogen zijn. Hij heeft ons compleet gemaakt. niet slechts lichamelijk compleet, maar ook compleet met alle temperament, creativiteit, en ervaringen , achtergrond, zodat jij jij kunt zijn.

Als jij niet weet wie je bent, zul je een onzekere tijd tegemoet gaan. je zult te veel werken, teveel  op je bord nemen en zoals ik al zei in een eerder blog, van de pot  raken. je zult jezelf hard tegenvallen. Mensen zullen je leren kennen als degene die heel hard zijn best doet. Als iemand die hard werkt, maar in wezen zullen ze niet zien wie je werkelijk bent. 

Je zelf aanvaarden

God geeft je een hoop mogelijkheden, maar je kunt zelf kiezen of je het ook wil aanvaarden.  We kunnen God toelaten in ons leven op verschillende niveaus en Hem  dienen op allerlei manieren, maar je kunt het nooit beter doen dan op je eigen manier. jouw manier waarop jij jezelf bent is de enige unieke methode om God werkelijk te dienen.  Dan ben je anders dan anderen, maar tegelijk ook weer gewoon je zelf.

Wanneer we God liefhebben en de naaste als onszelf, leren we ook onszelf lief te hebben op en eigen unieke wijze. Een manier om van daar uit weer God te dienen en de ander. anderen zullen niet slechts iets van en over God van je horen, maar ook daadwerkelijk God ontdekken in jouw eigen unieke manier van doen. wanneer we Gods Geest in ons leven toelaten leren we meer en meer onszelf te zijn. wanneer we luisteren naar Hem zal hij ons aanspreken op ons uniek zijn. op wie we werkelijk zijn. Hij kent ons en helpt ons om te groeien in wie we zijn.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s