het Woord uitleven!

Er zijn  veel mensen die beweren dat ze de Bijbel kennen en dat ze  Jezus kennen, maar dat is allemaal niet waar het om gaat . veel mensen, veel christen mensen zelfs willen ons doen geloven dat het allemaal gaat om zoveel mogelijk te weten over het geloof, over de woorden van God, over Jezus, over God, maar het gaat allemaal niet over kennis aangaande wie of wat dan ook, maar om het hebben van een relatie met Jezus zelf door zijn Geest in ons. Alleen wanneer we de Geest van God ook toelaten in ons leven kunnen we de liefde van God proeven. Kunnen we ervaren wie God is.

Veel mensen maken zich enorm druk over de letter.  Over welke vertaling nu de beste is en hoe en waar je de klemtoon zou moeten leggen. Jezus zelf echter  leert ons om de hongerigen te voeden en de dorstigen te drinken te geven. het is goed te vertellen over God en over wat er allemaal in de Bijbel staat, maar het laten we niet vergeten waar het nu werkelijk om gaat.

Natuurlijk  is het bestuderen van de Bijbel niet verkeerd en is het goed meer over God te weten te komen, maar de grootste uitdaging is om niet  Gods woord te lezen en te bestuderen, maar om zijn Woord te zijn. voor wie? Voor iedereen. Niemand uitgezonderd, maar vooral voor hen die hem zo enorm nodig  hebben op het moment. de zieken, de  gevangen, de wezen, de weduwen, de  eenzamen, de afgewezenen . dichterbij Jezus kunnen we niet komen als  wanneer we Zijn woord uitleven. Dan zijn we in Zijn Koninkrijk.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s