kan het ooit weer goedkomen?

Lezen Ezechiël 33:10-16

Mensen kunnen gemakkelijk de fout in gaan in dit leven. voor we er erg in hebben bevinden we ons in een situatie die we niet voor mogelijk hadden gehouden, en als we niet op tijd onze ogen openen en de juiste beslissingen nemen gaat het langzamerhand steeds verder afwaarts.

te ver afgedwaald?

Misschien vraag je je af of je reeds te ver bent afgedwaald. Is er nog een mogelijkheid om terug te keren en het goed te maken? is het werkelijk mogelijk?

In het oude testament leren we dat er een mogelijkheid is om terug te keren. Opnieuw te beginnen voor een ieder die oprecht berouw heeft van de verkeerde acties in zijn of haar leven.

een andere weg inslaan.

zo zegt de Heer god bij monde van de profeet Ezechiël het volgende: Jullie vragen je af of dat wat je gedaan hebt ooit weer goed kan komen, maar begrijp je dan niet dat ik heel graag wil dat het je goed zal gaan? ik wil toch het allerbeste voor je. Ik wil graag dat je een andere weg inslaat, zodat je in leven blijft. Kom toch terug van de weg die je nu bewandeld en keer je om op mijn weg. (eigen interpretatie hoor!)

Je red het niet door allerlei goede werken te doen, maar slechts door oprecht te zijn. Ook kunnen we niet oprecht fouten blijven maken zonder daarvan afstand te doen. de vraag is hoe het dan wel zou moeten zijn. Als je gestolen hebt , zul je het gestolene terug moeten geven. vergoedt de schade, biedt je verontschuldigingen aan. als je ruzie hebt gemaakt , maak het goed met de ander.

Laten we het goedmaken als het mogelijk is

Het gaat duidelijk om je manier van leven. maak oprechte en juiste keuzes . maak het goed met degene die je schade berokkend hebt of die je tekort gedaan hebt en doe het niet meer. Wanneer je je hier aan houdt zal God je fouten niet meer naar boven halen , omdat je het goed hebt gemaakt.

Er is hoop voor iedereen die zich afkeert van zijn fouten en ze goed maakt. Door/ in Christus zal ons verleden overschaduwd worden door het nieuwe leven . een leven in Zijn koninkrijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s