Los leren fietsen

Christenmensen denken soms dat veranderingen in een mensenleven een gebedje  uitspreken en even knippen met de vingers en dat de zaken dan zijn opgelost. Of ze dit ook werkelijk geloven is een tweede, maar zo reageert men vaak als het gaat om mensen die herstel nodig hebben in het leven.

God verandert mensen

Ik geloof echt dat God mensenlevens verandert. Ik geloof zelfs dat God het ook doet en dat God het met een vingerknip kan doen, maar ik geloof niet dat God in de regel zo werkt. God zal grote dingen doen in mensenlevens. Hij kan en zal het doen in jou en mijn  leven, groter zelfs dan we ooit zouden verwachten en voor mogelijk hebben gehouden, maar waar we een mensenleven voor nodig hebben gehad zal  niet in een dag en een nacht veranderen.

Wij hebben horloges , maar God heeft de tijd. het is niet goed wanneer iemand vanuit niets iets wordt.  we hebben het nodig om te groeien en ons te ontwikkelen. We hebben het nodig om te vallen en weer op te staan.  Het is een proces welke we nodig hebben om te ontdekken op wie we  kunnen bouwen en wie we zijn. 

In proces

Natuurlijk begint het met het maken van de juiste keuzes, maar  daar begint het proces.  We gaan anders denken, voelen en reageren, maar we hebben het proces nodig om te leren  hoe we denken en hoe dit te veranderen . hoe ons denken en ons voelen gekoppeld zit. en hoe we ondanks onze gevoelens toch door onze daden  toch betekenis geven aan de keuzes in ons leven.

Gods geest werkt door ons heen als we leren hem de ruimte te geven in ons leven.  we leren langzaam maar zeker om te vertrouwen op Hem.

Zonder zijwieltjes

net als een kind dat leert fietsen . eerst met  zijwieltjes nog. Later zonder de wieltjes, maar met vader die erachteraan loopt om te zorgen dat het lieve kind niet valt. Maar ergens  in de tijd laat vader het kindje los  en zal ze zelf  moeten fietsen. Vader  let op haar en  schreeuwt haar na dat ze voorzichtig moet zijn. “Voorzichtig  met de bocht!, kijk uit voor die auto!”

God is niet anders. Hij neemt ons bij de hand , maar langzaam maar zeker  zullen we los moeten gaan. dat kost tijd, laten  we leren luisteren naar Gods stem om niet te vallen, niet  verkeerd te gaan  en te botsen en … uiteindelijk leren we bepaalde dingen helemaal zo te doen zoals ze horen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s