Ontmoeten! een nieuwe manier van denken.

Veel mensen denken dat anders denken betekent dat je je zelf voor moet houden om tegen jezelf te zeggen dat je van alles moet doen in het leven. je moet  goed zijn voor je  kinderen, je moet goed zijn voor je ouders en je echtgenoot, je moet een goede huisvrouw zijn, je moet vriendelijk zijn, je moet altijd lachen .. of.. je mag geen negatieve dingen zeggen of je mag de kerk niet overslaan of het Bijbellezen iedere dag, je mag  niet verdrietig zijn, je mag niet boos zijn, etc…

Ont-moeten!

Maar wanneer  we spreken over het veranderen van onze gedachten gaat het juist om dit soort gedachten. Veel mensen leggen zichzelf een enorme druk op door zichzelf voor te houden dat ze van alles moeten.  God wil echter dat we vrij zijn van deze gedachten. Jezus leert ons dat we God lief moeten hebben boven alles en de naaste als ons zelf.  Daaraan hebben we in wezen genoeg. Laten we niet meer op de schouders nemen dan we kunnen dragen.

Misschien goed om gewoon te leren om ons zelf te zijn en te veranderen in ons denken door ons denken eenvoudiger te maken. door dagelijks de rust  bij God te zoeken en van daaruit aan het werk te gaan door de ander te dienen en lief te hebben.

Anders denken is anders voelen. is anders doen!

Wanneer we  vanuit dit punt zullen leven, vanuit onze veranderd denken, dan zullen niet alleen onze gedachten anders zijn, maar ook hoe we ons voelen zal veranderen en hoe we reageren op dingen.

Anders denken op deze wijze klinkt misschien eenvoudig. dat is het in wezen ook. In werkelijkheid is het totaal tegengesteld aan hoe we  normaal gesproken  reageren.  Het is als  een verschil van nacht naar dag en van haat naar liefde, van ik gericht naar God gericht.

Wanneer we veranderen in ons denken veranderd alles in ons , maar ook om ons heen. We zullen  anders naar dingen kijken, andere keuzes maken, anders met dingen omgaan.

 

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: