Samenzijn, gemeenschap, ontmoeting

Wanneer we oprecht ontmoeten is dat samenkomen als individuele mensen. het maakt  niet uit wie we zijn, wat we geloven, welke kleur we hebben of wat onze achtergrond is.  we komen samen om elkaar te zien zoals we werkelijk zijn. dat is wat ik waarachtige ontmoeting noem. Ontmoeting die kleur krijgt wanneer we onszelf durven laten zien zoals we zijn.

Aan de maaltijd wordt het stil…

Deze ontmoeting is daar waar we met elkaar delen. Delen van de wijn en het brood. Daar is ruimte om te spreken over Jezus Christus. Daar is Hij in het midden. Hij wil ook samen met ons zijn zodat wij Hem ook  ontmoeten , zodat we ook leren om samen een te zijn in Hem.

 wat Paulus schrijft is wat dat betreft ook heel bijzonder: Ik spreek tot verstandige mensen, dus u kunt wat ik nu zeg naar waarde schatten.  Maakt de beker waarvoor wij God loven en danken ons niet één met het bloed van Christus? Maakt het brood dat wij breken ons niet één met het lichaam van Christus? Omdat het één brood is zijn wij, hoewel met velen, één lichaam, want wij hebben allen deel aan dat ene brood.

De herkenning van de waarachtige ontmoeting van  God in ons

Laten we niet slechts voor onszelf leven, niet slechts voor wat van ons is of  voor de eer van mensen. laten we liever elkaar tot dienst zijn, elkaar ontmoeten en daarin ook God ontmoeten en de ander zal ook God in ons herkennen wanneer wij tot werkelijke waarachtige ontmoeting bereid zijn. 

als we gebroken, gezegend naar de ander gaan om te ontmoeten zijn we levende getuigen van God en brengen we het verlangen wat God heeft aan de mensen die God lief heeft.  Dan zijn we samen één. Samen tot eer van God.

een prachtig lied verwoord dit mooi: Toon Mijn liefde! of kijk en beluister de engelse versie van Graham kendrick.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: