angst, een slechte raadgever.

Een spreekwoord zegt: Angst is een slechte raadgever. Wanneer we ons laten leiden door angst lopen we mis wat God voor ons in petto heeft. God heeft ons niet geroepen om als slaven in angst te leven maar als vrije mensen.

De Bijbel leert ons dat er in liefde geen angst is. dat liefde als het ware de motor is om  in vrijheid te leven. Liefde maakt vrij. Liefde  geeft kracht om  door te gaan waar we zelf niet meer de moed zouden hebben. liefde is de grote motivator om te zeggen wat God ons te zeggen geeft en te doen wat Hij ons te doen geeft.

God is onze kracht. Wanneer we gedreven worden door Zijn liefde in ons dan zal angst ons niet meer beheersen. Wanneer we angst  toch tegenkomen op onze weg dan is het goed ons opnieuw te herinneren dat we Gods kinderen zijn. wij zijn Zijn geliefde kinderen.

God heeft ons niet achtergelaten als wezen, we  staan niet alleen in de strijd. Hij is onze Vader. Onze Vader is El elohim, niet zomaar onze God, maar ook de Heer der Heren. Er is niemand groter en machtiger dan Hij.  Hij kent  zijn kinderen stuk voor stuk . jou en mij.  Hij luistert naar ons als wij naar Hem roepen. Hij zend ons dan Zijn Geest om ons de rust  en kracht te geven die we nodig hebben om angst te overwinnen.

Onze grootste angst is wellicht om de controle te verliezen. Controle verliezen over ons leven, ons gezin, onze taken, ons lichaam, etc… het is een feit dat wij de controle uiteindelijk niet blijken te hebben.  God verliest de controle echter nooit.  Als wij ons herinneren dat onze Vader de controle nooit verliest en dus uiteindelijk altijd zal overwinnen dan hoeven we in wezen nooit meer angstig te zijn.  we moeten echter in ogenschouw houden wie  wij zijn.  wij zijn kinderen van de allerhoogste.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s