onmacht is een goed uitgangspunt

Wanneer we spreken over onmacht is dat een prachtig en goed uitgangspunt. Wanneer we beseffen dat we zelf de touwtjes niet meer in handen hebben, dat we als het ware met lege handen zijn komen te staan, komen we op het punt dat we kunnen kiezen om inderdaad maar wat aan te modderen, de dingen proberen naar je hand te zetten wellicht, maar dit zal uiteindelijk niet werken. Het is allemaal te veel en te heftig.

je mogelijkheden zijn beperkt

Ondanks dat je het gevoel kunt hebben dat er nog heel veel in je zit zal niets, zelfs een grote som geld je niet uit deze situatie halen. Het maakt slechts dat je opnieuw mee zult maken waar je je nu bevindt. Het is slechts een snelle oplossing tot je opnieuw in dezelfde situatie terecht komt. Het enige wat er werkelijk toe doet is niet wat je hebt, wat je hebt meegemaakt, wie je kent, maar hoe je in het leven staat.

Het is belangrijk te weten en te begrijpen wie je zelf bent. machteloosheid is een mooi uitgangspunt om op verder te bouwen, maar niet wanneer je probeert uit alle macht alles in de hand te houden wat je zelf niet in de hand hebt. Juist dat , het in de hand houden van alle touwtjes maakt dat we ons op een te hoog niveau plaatsen. We denken dat we alles aankunnen, maar wanneer we falen, of wanneer de touwtjes langzaamaan uit onze handen vliegen of knappen gaat het mis en zien we dat niet wij de controle hebben.

je hebt een Hogere Macht nodig

Het is redelijk gemakkelijk om te zeggen dat je een hogere macht nodig hebt in dit leven, in de dingen die je doet of wil doen in dit leven, maar dat weet je eigenlijk al lang. De vraag is echter niet of je dat weet, maar of je ook bereidt bent de hulp van deze Hogere Macht te aanvaarden voor je leven.

pas wanneer je werkelijk bereidt bent om alles los te laten kan er verandering en herstel plaatsvinden. Bidden is daarin natuurlijk een geweldig middel, echter veel mensen proberen heel vaak God voor hun karretje te spannen. Daar waar het niet lukt moet en zal God in moeten grijpen is hun beleving. Wellicht is dat ook wat veel kerken en gelovigen beweren dit is een onjuiste bewering.

God voor jouw karretje spannen?

God wil dat het goed met ons gaat en Hij wil ons helpen om in alle situaties met Hem te dealen. In moeite en pijn, maar ook in geluk en goede tijden van het leven. Soms lijkt het misschien of alle negativiteit op jouw kop neervalt, maar dat is natuurlijk ook maar waar je je aan spiegelt.

Een doorbraak zal komen als jij je leven openstelt voor verandering. Voor nieuwe ervaringen in je leven. je zult zien dat het wonder gaat plaatsvinden, maar niet zoals jij dat zou willen . God doet het vrijwel altijd geheel anders dan jij denkt dat Hij het zal doen. ook zullen dingen niet op jouw tijd en wijze gebeuren.

God heeft de tijd

Jij hebt waarschijnlijk een horloge of mobiel om de tijd af te lezen, maar God heeft de tijd in zijn hand. Een direct en passend antwoord, een snelle oplossing is er zeker weten niet. alles heeft zijn tijd. en wat er in het verleden is gebeurt is geweest en dat laat zich niet zonder meer uitwissen. We kunnen er wel mee leren omgaan en andere betere keuzes maken.

Ben je bereidt los te laten? Wanneer je immers vast wil houden aan bitterheid en wrok, aan teleurstelling en verdriet, aan schaamte en bitterheid, dan is het gevolg dat je daar ook de vruchten van zult krijgen. wanneer je langzaam maar zeker de juiste keuzes wil gaan maken en loslaten wat er bitter in je is, dan zullen de vruchten langzamerhand zoeter gaan worden. mooier van kleur en lekker gaan ruiken.

ik wil ik je nog even wijzen naar de filmpjes van Henrie Nouwen. Hier gaat het over en om wie je bent. de geliefde. Altijd fijn wanneer je reageert natuurlijk.

Eén reactie op “onmacht is een goed uitgangspunt”

  1. Ook weer zo iets wat voor mij geschreven lijkt te zijn.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: