laat je zelf zien!

verandering van attitude

Filippenzen 2:5-9

Het is niet gemakkelijk om God te vragen onze tekortkomingen, ons falen, onze pijn te verwijderen. We proberen ons vaak te verstoppen achter muren die ons allereerst bescherming boden, maar die op een gegeven moment in de weg zijn komen te staan om onszelf te kunnen laten zien zoals we zijn. Muren dik of dun, naar gelang de pijn, de moeite, de schaamte of  het verdriet is.

muren van trots

We verstoppen ons achter muren van een goede reputatie, muren van krachtig en stabiel te zijn, achter muren van een goede positie, muren  van  zeggen waar het op staat , of muren van laat ik mijn mond maar houden.

Veelal is het onze trots die ons, onze attitude beïnvloed. We denken dat wanneer we onszelf bepaalde maniertjes aanleren of op een bepaalde manier overkomen , ons op een bepaalde manier gedragen we onszelf wel zullen beschermen. En inderdaad dat is ook vaak zo. Toch is dit gedrag , onze attitude of zoals Paulus het noemt , onze gezindheid dat gene wat we zouden moeten veranderen.

een nieuwe attitude

Paulus zegt dat onze gezindheid, onze attitude het zelfde zou moeten zijn als die van de Heer Jezus. Immers; Hij is God, maar Hij deed hier afstand van en werd een slaaf , hij werd gelijk aan mensen. En als mens heeft Hij zich vernederd en werd gehoorzaam tot de dood. Juist daarom , omdat zijn attitude dienend was heeft God Hem boven alles gesteld.

We mogen aan God vragen om ons te veranderen en te leren omgaan met onze trots. We mogen vragen of Hij ons wil leren onszelf niet langer te verstoppen achter de muren die zo belangrijk zijn geweest in ons leven. Maar nu willen we ons slecht verstoppen achter  God zelf. Hij heeft ons gemaakt en kent ons. Van daaruit mogen we trots zijn op wie we zijn. Hij is onze trotse Vader en wij zijn Zijn geliefde kinderen.

laat je zien

We mogen om ons heen zien en ontdekken dat we niet de enigen zijn die moeite hebben met zaken, maar er zijn rondom mensen in allerlei lagen van de bevolking die zich net als wij voelen. Laten we afstand doen van onze positie,  de aanzien en gewoon onszelf laten zien zoals we zijn.  Hij belooft ons een geweldige toekomst zullen hebben en dat onze naam gezuiverd zal zijn wanneer we de stap durven maken om  onze trots op zij te schuiven en Hem aan zullen kijken.

Heer leer me niet te vertrouwen op positie of aanzien. Leer me mijn trots weg te doen en U te gehoorzamen.  amen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: