het allerbeste voor jou!

Lucas 11:5-13

Vaak staat onze trots ons in de weg om te vragen wat we nodig hebben. Misschien ben je opgegroeid in een familie waar je genegeerd werd of teleurgesteld, of er werd niet naar je omgekeken en kreeg je niet wat je nodig had. dit zouden de redenen kunnen zijn , maar ook andere waardoor je meer en meer op jezelf bent gaan vertrouwen, gewoon omdat je anderen vaak gewoonweg niet kon vertrouwen. Onze houding kan een houding zijn geworden om nooit meer iemand om hulp te willen of te durven vragen.

Deze trots , of het nu door afkomst is of door wat iemand je heeft aangedaan ooit ergens in je leven, zorgt er wel voor dat je het proces van herstel en bruikbaarheid afremt of misschien zelfs lamlegt.  Waanneer we te trots zijn om God te vragen om ons te helpen de tekortkomingen in ons leven te verwijderen zal dit zeker gebeuren.

blijf vragen

Weet je? Jezus zei dat we door moesten gaan met vragen. Als we blijven vragen, zal God ons uiteindelijk geven wat we nodig hebben. Blijf zoeken, wie zoekt zal vinden, blijf kloppen, wie klopt zal opengedaan worden, wie vraagt ontvangt.

Als je kinderen hebt en ze vragen je om een brood wat geef je ze dan? Brood toch? Wij als ouders willen heel graag het beste voor onze kinderen. God wil ook het beste voor zijn kinderen. Hij wil het allerbeste voor jou.

uit je schulp komen

Het wordt tijd om uit je schulp te kruipen en toe te geven dat we graag zelf de boel onder controle houden, maar we moeten loslaten en God  voortdurend om hulp vragen. Blijf bidden als de nood hoog is.

Wanneer we deze stap willen praktiseren mogen we zeker weten dat God ons hoort en zal reageren met dat wat we nodig hebben.

 

Heer ik wil loslaten en U vragen dat te doen wat nodig is. Ik wil mijn trots opgeven en mijn kop nu eindelijk eens buigen. U bent de grootste, ik kan het zelf niet. Heer hoor mij , amen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s