en dan?…. stilte!

Wat nu? Jezus is er niet meer. hij is dood. Omgebracht. Aan het kruis genageld. In een graf gelegd en nu is het … stil.

Wat moeten we daar nu mee?  Stel dat je met hem  mee gelopen bent en zomaar op een dag lijkt alles in duigen te vallen  je dromen kapot.

dromen zijn bedrog?

Was het een droom? Een zeepbel, en vluchtige gedachte, een verlangen? het leek zo echt, zo werkelijk, zo… ? nu zijn we wakker geworden.  er moet van alles geregeld worden.  terug naar waar we vandaan kwamen? Kan dat dan?  Er is immers zoveel gebeurd.  Maar weer gewoon vissers worden of … ?

Jezus is niet meer! dood! Wat moeten we daar nu mee?  Wat nu ? wat zullen zijn volgelingen zich verslagen hebben gevoeld.  Wat een desillusie. Alles hadden sommigen achter zich gelaten.  Hun hele leven.

alles voorbij!

Hoezo een nieuw leven?  hoezo vissers van mensen.  hoezo verandering? Alle hoop lijkt nu de vervlogen.  Weg. …plop!

Kleine troost. Ze hebben elkaar nog. Ze kunnen elkaar  tot steun zijn, maar het lijkt allemaal zo enorm leeg… het is stil…

Heel veel vragen… geen antwoorden , logisch dat ze verslagen zijn.

Ze begrepen niet hoe het in elkaar zat. Het kwartje was nog niet gevallen.  Wij weten meer . wij kennen de Bijbel er is nog iets op komst. Iets wat zijn volgelingen van toen nog niet wisten.

tussen dood en leven.

Jezus zal weer opstaan.  Jezus volgelingen waren ontredderd, maar wij mogen vol vreugde zijn.  wij weten immers dat de dood niet meer het laatste woord heeft.  God is sterker dan de dood.

Veel mensen zien in Jezus iemand die een goed mens was. Zo goed dat hij bereid was zijn leven , zichzelf te geven voor de liefde. Voor de mensen.  en gelijk hebben ze. Erg nobel allemaal. Jezus ging tot het uiterste.

Tegelijk is het ook een enorme domper. Een zeepbel die geknapt is. een droom in duigen. De tijd die verstreken is en niet meer terug te draaien valt.  Voorbij.  Weg.  

desillusie

Wat een desillusie  is dat. Niet alleen toen, maar ook nu wanneer we niet weten of geloven in dat wat komen gaat. Wanneer we de opstanding van Jezus niet voor ogen hebben.

Immers wat hebben we aan een verlosser die uiteindelijk een levenheeft geleefd dat perfect was , maar uiteindelijk  dood gaat?  Als deze verlosser niet meer achterlaat dan dat? Wat moeten we aan met al dat goeds als uiteindelijk de dood overwinnaar is?

wat nu?

Hoezo we willen op Jezus lijken  als we uiteindelijk na allerlei geploeter en gezwoeg om goed te leven uitkomen bij een voortijdige dood. 

Zonder opstanding lijkt  het allemaal zinloos te zijn. gelukkig weten we dat er hoop is.  Pasen komt er aan.  er is hoop. Het goed overwint. Liefde  is overwinnaar.  Hij leed. De dood heeft niet  het laatste woord.  Jezus heeft het overwonnen.  Vandaag zijn we stil…  gedenken Zijn lijden nog . Zijn sterven… zijn dood, maar na de stilte komt de overwinning!  Dan mogen we het uitschreeuwen  van geluk:

Voor eeuwig  leve Jezus!

Eeuwig Hem de eer!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s