transformeren?

 Soms voel ik me erg ongemakkelijk in een groep.  Onzeker en eenzaam. Vooral als er in de groep een of meerdere mensen zijn waarbij je het gevoel hebt dat ze je niet serieus nemen bijvoorbeeld.  misschien herken je het.

natuurlijk mogen we weten  dat we er mogen zijn, maar  toch zijn er van die momenten.  Soms is dat, omdat we om de drommel wel weten dat er ook inderdaad iets niet helemaal snor zit in ons leven, maar soms ook omdat we ons vergeleken bij anderen klein en onbeholpen voelen.

stemmen

Ergens is er iets van angst, onzekerheid over wie we zijn.  we geloven allerlei stemmen die ons zeggen dat we in wezen niet deugen. Stemmen die ons zeggen dat we falen in ons zijn, in wat we doen, in wat we hebben , in wat we geleerd hebben in hoe we met de dingen van alle dag omgaan.

Erger nog is het dat we ons ten opzichte van God soms ook zo voelen. we weten soms even niet hoe we met zaken om kunnen gaan. we schamen ons in wezen voor wie we zijn.  ergens komt het op het zelfde neer, alleen is het probleem hier dat we ons doel missen als we leven zonder God.  

Zonder schrik

Jezus echter  komt zomaar je leven binnen stappen, tenminste als jij de deur voor Hem wil openen. Hij komt in je schuld, je schaamte , je pijn , je verdriet, gewoonweg in je hele rotzooi, je hele santenkraam.  Hij schrikt er niet eens van. Hij kent je immers al van voor dat je bestond.

Hij neemt het initiatief om jou te ontmoeten. Hij neemt het initiatief zodat jij Hem beter kunt leren kennen.  hij weet van de dingen van je leven.  maar Hij veroordeelt je er niet om . Hij wil dat we veranderen. dat we groeien in ons hele wezen. in wie we zijn. 

loslaten

God heeft ons lief. Het maakt niet uit wie we zijn of wat er in ons leven is gebeurd of wat we hebben gedaan en de situatie waarin we zitten op het moment. 

het is belangrijk om los te laten. Los te laten van onze valse trots, van onze verkeerde overtuigingen, van  de dingen die we verkeerd hebben gedaan en een nieuw leven beginnen met Hem. eigenlijk een soort van transformatie.

startpunt JC

Wij krijgen daarvoor een nieuwe identiteit terug.  we mogen zijn kinderen zijn. we zijn kinderen van de Koning. Koningskinderen. We mogen trots zijn op wie we zijn want God is onze Vader. 

Het startpunt is de keus om God toe te laten in je leven.  Hij zal er voor je zijn. elk moment. je mag  en kunt veranderen. in Jezus naam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: