toegeven is moeilijk.

lezen genesis 38:1-30 

Vanaf vandaag zullen we verder gaan met stap 5. deze is: we geven toe dat we fout zijn geweest en wat er verkeerd is gegaan. Dit doen we naar  God, naar  onszelf en naar iemand die we vertrouwen.

geef toe!

Toegeven dat we fout zijn geweest naar onszelf toe is waarschijnlijk het moeilijkste. Ontkenning kan ons verblinden. Hoe kunnen we nu onszelf toegeven dat we verkeerd zijn geweest als we het niet echt zien?

 Er is een optie die ons kan helpen om dingen beter te kunnen zien. Vaak beschuldigen we mensen van datgene waar we zelf fout zitten. Het zijn de zaken die diep in ons verkeerd zijn.

vaak erger je je aan anderen veelal op de gebieden die jou ook bezig houden , we spiegelen ons aan anderen en proberen onszelf  als het ware op te krikken door onszelf met hen te vergelijken. we denken wellicht dat we beter zijn of het beter doen, maar in wezen schieten wij op hetzelfde vlak of juist op een soortgelijk vlak net zo tekort als de ander waar wij ons aan storen.

toegeven dat wij het niet weten of kunnen kost ons iets. onze trots opzij zetten is moeilijk. Zoals je in het Bijbelgedeelte kunt lezen is het niet altijd gemakkelijk om toe te geven. Ons hart is blijkbaar  erg bedrieglijk.(lees Jeremia 17:9)

Heer we zijn weer een stap verder gegaan, moeilijk om  de zaken onder ogen te zien. We willen echter verder groeien, ons ontwikkelen, volwassen worden. Heer we kunnen het allemaal niet alleen. We Hebben het zo nodig dat U op ons let. We willen aktie ondernemen dat te doen wat we kunnen en vragen ons te helpen waar we het zelf niet redden. Heer help ons … Amen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: