bewust leven

Lezen openbaring 20:11-15

We zijn bezig met een soort van zelf onderzoek. in stap 4  denken we na over onszelf ten opzichte van God. hoe staan we ten opzichte van onszelf en ten opzichte van onze naaste.

inventarisatie

Wellicht zouden we als we konden deze inventarisatie uit de weg gaan. Dat is normaal, we zijn immers geen sadomasochisten. (wel? Zet het dan op je lijstje ;-))we willen ons vaak het liefst verstoppen voor de persoonlijke confrontatie met ons zelf. Maar we begrijpen nu langzamerhand dat het noodzaak is om uit de kast te komen en de waarheid over jezelf onder ogen te zien.

 De bijbel zegt ons dat er een dag komt dat er een totaal inventarisatie plaats zal vinden. Een inventarisatie over ieder mens. Niemand kan er voor weglopen en zich verstoppen.

boek des levens

Het boek des levends werd geopend, en er werd gelezen wat er in de lijst vermeld stond. Iedereen die niet op de lijst stond werd in het vuur geworpen.

Geen leuke woorden. Laten we gewoon verder gaan met onze persoonlijke inventarisatie, zodat we klaar zijn voor degene die komen zal. Iedereen wiens naam in het boek vermeld staat zal leven. Iedereen die op de lijst van de Here Jezus staan, zijn gered.

bewust volgen

Iedereen die bewust zijn leven richt op het volgen van Jezus. Stappen zet tot bruikbaarheid en herstel en in de Here Jezus gelooft  zal leven tot in alle eeuwigheid, maar als we denken dat we onszelf wel redden en het allemaal op onze eigen manier willen doen, dan  zul je  het niet redden. Niet nu, maar ook in de eeuwigheid niet.

Niemand zal op eigen kracht de test halen, maar laten we zorgen in het goede boek te staan. Het boek des levens. God is genadig voor ieder die in hem gelooft. Gods vergeving is geweldig!

 

Heer het zijn harde woorden die in de Bijbel staan. We lezen liever over andere dingen. Hoe U mensen genas, hen leidde op de weg, hoe U het brood brak, allemaal veel mooier dan te lezen dat mensen naar de hel gaan als ze U niet willen aannemen. Heer ik wil U kennen, mijn leven inrichten op Uw pad.  Help me om anderen te vertellen over U. dat U een God van liefde bent, maar dat U ook zeer rechtvaardig bent. We hoeven niet bang te zijn u bent onze Vader en houdt van ons.  amen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: