Family matters!

Onze familie heeft een enorme invloed op hoe we nu zijn. Sommigen van ons denken dat hun familie min of meer een perfecte familie is. Anderen echter, geven juist hun familie de schuld van hoe ze zelf geworden zijn. Hierdoor ontkennen ze zelf verantwoordelijk te zijn voor hun eigen daden en keuzes in het leven.

familie zaken?

Hoe je er ook tegen aan kijkt,we hebben altijd te maken met onze familie en het effect van de leden van de familie op het leven van vandaag.

De Israëlieten gaven toe dat ze verantwoordelijk waren voor hun eigen fouten, maar ook voor die van hun familie. Ze kwamen er ronduit voor uit dat hun familie hen iets had aangedaan. Ze spraken het ook uit tegen God in hun gebeden.

slaaf van je ouders?

Ze waren boos dat hun ouders en voorouders zich niet hadden bekeerd hoewel ze veel van God hadden gekregen. Ze hadden het nageslacht tekort gedaan. In plaats van overvloedig te kunnen leven als koningen werden ze slaven.

Hoewel we zouden kunnen denken dat de Israëlieten aan het klagen waren, was het dat niet! Ze gaven juist toe dat ze gebonden waren door de keuze van hun ouders en voorouders.

verantwoordelijkheid nemen

Misschien is er iets mis gegaan in jouw leven. Dingen die je door je ouders of andere familieleden op wat voor wijze dan ook zijn aangedaan. Het is prima als je boos bent of teleurgesteld over wat deze je hebben aangedaan.

we hebben het recht om anderen daar verantwoordelijk voor te houden en er verdriet over te hebben. Deze dingen hebben immers effect op in jouw leven en hoe je leven is verlopen. Het is allemaal een deel van het plaatje.

geen excuses

Het is echter niet goed om het als excuus te gebruiken om onze foute keuzes goed te praten. Het is ook niet goed om in gebondenheid verder te leven omdat je familie je dit heeft aangedaan.

Ze mogen dan gedeeltelijk verantwoordelijk zijn voor het leven waarin we ons nu bevinden, maar nu je weet hoe dingen in elkaar steken, ben je verder zelf verantwoordelijk om verder te gaan betere stappen te maken. Voor jezelf, maar ook voor jouw nageslacht, maar ook voor je familie.

 

Heer open mijn ogen om niet slechts te zien wat me is aangedaan, maar om te zien hoe ik opnieuw kan starten en verdere goede stappen te maken voor mezelf en mijn familie. amen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s