confrontatie met de werkelijkheid

Lezen 2 Korintiërs 7:8-11

Iedereen krijgt in het leven te maken met zorgen en verdriet. We kunnen natuurlijk doen alsof het niet zo is of net doen alsof het er niet is of het verdrinken in onze afhankelijke gedragingen of ze weg rationaliseren, maar ze gaan niet weg. Wat je ook doet ze zijn er gewoon in het leven van een mens. Dus ook in jouw leven zijn ze aanwezig of je het nu ontkent of ze accepteert.

zorg!

Niet alle zorgen in dit leven zijn slecht voor ons. Paulus schreef in de brief dat hij verdrietig was over wat er in de kerk was gebeurt. Maar Paulus confronteerde hen er mee dat ze fout waren geweest.

Het speet hem dat hij hen zeer had gedaan, maar later was hij er juist blij om. Hij had hen pijn gedaan, maar deze had hen aangezet om zich te bekeren van hun fouten. Ze hadden spijt van wat ze hadden gedaan.

confrontatie met de werkelijkheid

Soms is het goed verdriet te hebben, omdat het je kan confronteren met de werkelijkheid waarin je je bevind. Je kunt nieuwe stappen nemen als je je bewust wordt dat je verkeerd hebt gezeten.

Soms is verdriet goed. als het voortkomt uit je eigen zelfonderzoek bijvoorbeeld. Het gaat niet om zelfverachting of verloochening, maar zelfonderzoek. Naar waar je fout bent gegaan in het leven.

zelfonderzoek

Het is geen straf die we verdienen. We kunnen leren om onze zorgen te accepteren als een positief deel van herstel en bruikbaarheid.

 

 

Heer, U bent de geweldige Vader die me liefheeft. U veracht me niet, maar noemt me Uw geliefd kind. Ik hoef ook niet een hekel aan mezelf te hebben, maar U wil me leren om zaken onder ogen te zien en te herstellen. Dank U daar voor. Amen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s