ja, ja, ik geloof het wel…!

Lezen: Lukas 8:43-48

Geloof en vertrouwen hebben met elkaar te maken. We kunnen niet zeggen ik geloof in je, maar degene niet vertrouwen. We kunnen ons vertrouwen in iemand stellen,bijvoorbeeld een huwelijk, maar als we er geen geloof (meer) in hebben is het gedoemd te mislukken.

Vertrouwen en geloof hoort bij elkaar, zoals woord en daad, genade en waarheid. Misschien in je ogen combinatie die je niet zo in je gedachten hebt zitten, maar als je er diep over nadenkt en in je hart laat zakken zul je merken dat het echt zo is.

ik geloof het wel..

in de stap die we nu behandelen, gaat het om vertrouwen. Vertrouwen is niet altijd gemakkelijk. Gemakkelijker klinkt het als we zeggen ik geloof je wel. Toch is het lastig om de combinatie samen te voegen. Vooral als we in ons leven teleurgesteld zijn geraakt in bepaalde mensen of dingen die we hebben gedaan. Als iemand ons verraden heeft terwijl we hem volledig vertrouwt hebben.

Ook kunnen we het geloof in ons zelf zijn kwijtgeraakt. Misschien dacht je dat je de hele wereld aan kon. Je had een goede studie, mooie baan, eigen zaak, goede relatie, vrienden,maar uiteindelijk heb je ergens fouten gemaakt en ben je in ieder geval een aantal zaken verloren. Nu geloof je er niet meer in dat je het nog kunt herstellen. Inderdaad je hebt gelijk , je bent ook niet in staat om deze zaken zelf te herstellen. Je hebt hulp nodig.

outcast.

De vrouw uit dit gedeelte had ook hulp nodig. Ze was een “outcast” van de maatschappij. Een onreine vrouw. Ze was overal al geweest en niemand had haar kunnen helpen, maar ze geloofde dat Jezus haar zou kunnen helpen. Ze vertrouwde er op dat een aanraking genoeg zou zijn. … ze had gelijk…!

Als wij contact met Jezus zullen maken, zal Hij je ontdekken. Dit kan beangstigend zijn, omdat je niet goed weet wat Hij zal zeggen wellicht, maar Hij is goed en zal je helpen. Als jij Hem vertrouwd laat Hij je niet in de steek.

contact

Als jij de moeite neemt hem te zoeken in alle tumult van de dag, Hem aanraakt, zoekt en vertrouwd, zal er herstel plaatsvinden. Jezus is groter als wij, waar wij falen daar is Hij sterk.

Heer help ons U te vertrouwen in de dalen van ons leven, maar ook in de goede zaken . alles aan u te geven alles wat we hebben want u bent sterker. Geef ons de moed om U te zoeken, aan te raken, bij U te zijn . Amen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s