dikke neus!

Lezen: Daniel 4:19-34

Om te groeien in de navolging. Om te groeien in wie we zijn, is deze stap de juiste om te zetten. in stap 2 gaat het namelijk om het   toelaten  van God in je leven. de vraag is echter of je God ook daadwerkelijk wil toelaten in je leven.

hoogmoed

God is de enige die die jouw situatie niet  boven de pet gaat. die jouw begrijpt en je kent als geen ander. Hij heeft je immers gemaakt. Hij heeft hemel en aarde gemaakt. Hij heeft  wasdom gegeven aan alles. Hij heeft de aarde in Zijn machtige hand.

 Als we tegen muren aanlopen in het leven kunnen we de waarheid natuurlijk gaan ontkennen en denken en/of doen alsof we de zaak zelf volledig onder controle hebben en net doen alsof we zelf een beetje god zijn, maar dat is duidelijk een vorm van hoogmoed.

tegen de muur oplopen

als iemand ons vraagt hoe het met ons gaat zeggen we vaak dat het goed met ons  is. we staan als het ware boven de stuatie. door alles voor onszelf te houden, boven de situatie de situatie te willen staan en boven de ander. boven dat wat ze van ons denken en wat ze van ons zeggen.  

 eigenlijk willen we gewoon geen verantwoording afleggen naar de ander, naar  niemand. we beplen zelf wel wat we wel en niet zeggen, wat wel of niet goed voor ons is toch? uiteindelijk, vroeger of later, zullen deze muren ons stoppen. Wij kunnen een grote mond hebben, maar ooit  lopen we tegen de muur op en hebben een dikke neus.

God past niet in een doosje.

Nebukaddnessar was in zijn tijd de machtigste koning op aarde. Hij dacht dat hij god was en daarom liet hij zich aanbidden . De enige ware God zei echter, door Daniel, dat de koning  als een wilde zou gaan leven, gras eten als de koeien en douw tot zich nemen totdat hij tot  erkenning was gekomen dat niet hij, maar God de allerhoogste is. God geeft macht, kracht en wijsheid aan wie Hij wil.

God kan ons herstellen van deze onzinnige gedachten. We kunnen wel denken we alles zelf kunnen, maar dan zijn we als Nebukadnessar, we verhogen onszelf en  halen daarmee God naar beneden. We proberen Hem kleiner te maken, maar God laat Zich niet in een doosje doen, maar als we God God laten zijn in ons leven zullen we groeien, herstellen, leren, ontdekken wie Hij is in ons leven. We zullen totaal gaan ervaren dat Hij de Heerser is van alles en dus ook van jou.

Gepubliceerd door erik

leuk dat je wil weten wie ik ben. om dat te onderzoeken zou je het best mijn weblog kunnen doorkruisen en /of mijn twitteraccount volgen. tussen de regels kun je misschien iets herkennen van hoe ik in elkaar steek. www.velematje.wordpress.com of www.twitter.com/erikvelema

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: