niks doen lost je problemen niet op!

lezen handelingen 9:1-9

Er zijn momenten in het leven die ons en ons  leven totaal kunnen veranderen. meestal zijn dat ook momenten waar we het meest kwetsbaar zijn. het zijn ook de momenten waarin we totaal in de put kunnen geraken, maar het zijn ook momenten om iets nieuws te gaan doen of ervaren.

oversteken of niet?

we staan als het ware voor de rivier naar nieuw land.  wat gaan we doen? oversteken is enorm moeilijk. het water is sterk, maar aan de andere kant lonkt het nieuwe land. onbekend land, maar een land met nieuwe kansen en nieuwe mogelijkheden.

de vraag is of wij het aandurven om nieuw land in te gaan of te blijven hangen in het oude. in de bijbel kunnen we meerdere verhalen lezen over de rivier die overgestoken moet worden. over  keuzemomenten in het leven.

keuzemoment

Saulus had ook zo’n keuzemoment. een moment in zijn leven  waarin hij Jezus tegenkwam, maar ook zichzelf. Z’n hele leven werd totaal op de kop gezet door deze ontmoeting. Hij werd blind,maar  toch zag hij bepaalde zaken in zijn leven duidelijker dan ooit.

Saulus werd geconfronteerd met het feit dat zijn leven niet zo perfect was als hij dacht. Hij kwam tot de conclusie dat hij zijn eigen leven zelf  niet in de hand had. hij had zo enorm veel gestudeerd, had een verantwoordelijke baan, maar nu …. , nu moest iemand anders  hem bij de hand nemen en hem leiden.

who’s in controle?

 hij moest erkennen dat hij de controle niet had. ook wij worden in ons leven gefronteerd met deze keuze. wat ga je doen? ga je door en blijf je ontkennen dat je het leven en al zijn beslommeringen zelf niet in de hand hebt of  erken je dat je het zelf niet ziet en vraag je  de Heer Jezus om je  door zijn Geest bij de hand te nemen en je te leiden?

keuzes maken is zo gemakkelijk niet. het is niet gemakkelijk om bepaalde keuzes te moeten maken. wat kunnen we bang zijn ikn ons leven.  bang om de oversteek te maken, bang voor de confrontatie met Jezus of jezelf. bang voor wat anderen van je vinden, maar eigenlijk is je keuze beperkt. je doet het of … je doet het niet. in beide gevallen zal het niet  gemakelijk zijn, maar niks doen lost in ieder geval je problemen niet op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s