Gemakkelijk? zeker niet!

Gebed is een lastig iets voor de mens.  Tenminste het is in ieder geval lastig voor mij.  Telkens als we bidden worden we geconfronteerd niet in de eerste plaats met God, maar met onszelf.

zelfonderzoek

Immers hoe kunnen we in Gods aanwezigheid  verschijnen wanneer we niet eerst onszelf hebben onderzocht.  En wanneer we onszelf onderzocht hebben betekent dat dan niet dat we ook dingen tegenkomen van onszelf? bij mij vaak wel.

In ieder geval is het zo dat wanneer we met God in gesprek raken het wel erg duidelijk wordt op ons mens zijn. onze zondige natuur.  Dit laatste klinkt een beetje neerslachtig misschien of anderen zullen het misschien zelfs negatief vinden, maar  we mogen de feiten onder ogen zien.  Wat hebben we aan mooie praatjes en  uiteindelijk niet weten hoe de vork in de steel zit.

Praatjes vullen geen ….

Praatjes vullen geen gaatjes.  Daarom is het ook goed om stil te zijn. bewust te worden.  als we werkelijk bewogen raken met wie we zijn en wat God doet in ons leven. wie Hij is. dan kan het niet Andes dan dat ons leven werkelijk zal veranderen.  God schijnt als het ware met zijn licht over ons leven, waardoor bepaalde dingetjes oplichten  in ons leven.

Het is belangrijk te beseffen dat we bepaalde dingen gewoonweg niet zien in ons leven. we denken misschien dat het wel goed zit, maar ze zijn nog niet zichtbaar geworden.  God licht door zijn Geest in ons hart bepaalde zaken op, maar wellicht  staan bepaalde zaken in de weg waardoor het licht slechts valt op de dingen die het meest vooraan staan. De ding die we als eerste zouden moeten aanpakken om zo ook licht te krijgen op de rest van ons leven.

Bewust worden

We kijken vaak naar anderen en wat er in hun leven verkeerd is. misschien is het zo en ik wil ook niet zeggen dat we er nooit over zouden moeten spreken, maar  tegelijk zullen we ons bewust moeten zijn van onze eigen tekortkomingen en verkeerde dingen in ons eigen leven.

God gaat met ieder mens zijn eigen weg. Hij heeft voor jou en voor mij een weg uitgestippeld die we mogen gaan. een weg die ons  zo dicht mogelijk bij Hem brengt. Vaak lijkt het niet zo. Vaak lijkt het er op dat we soms mijlen ver bij Hem vandaan geraken door bepaalde gebeurtenissen in ons leven, maar  uiteindelijk is het de bedoeling ons te plaatsen voor een moment van overgave. Het moment dat Hij ons kan bevrijden van die  zaken in ons leven die ons van Hem houden.

confrontatie

Wanneer God ons bepaald bij bepaalde zaken in ons leven zullen we ontdekken dat ze moeten gebeuren.  We zijn natuurlijk vrij om zelf keuzes te maken, maar tegelijk  zullen we telkens geconfronteerd worden met de verkeerde keuzes in het leven.

Wanneer God het licht  op een bepaald aspect van ons leven heeft geschenen zullen we  niet moeten wachten tot het vanzelf zal verdwijnen, maar we zullen er iets aan moeten doen.  we zullen stappen moeten ondernemen om uit de cirkel te stappen anders zullen we het blijven tegenkomen in ons leven.  misschien dat we er tijdelijk even van verlost zullen zijn, maar telkens wanneer  er  een moment is in ons leven die belangrijk voor ons is op dat specifieke gebied zal God  het gebruiken om ons te laten zien wie we zijn en wat we hebben te doen om waarachtig met Hem in relatie te kunnen leven.

Gemakkelijker gezegd dan …

De kortste klap is simpelweg gewoon doen wat Gods Geest ons zegt dat we moeten doen.  klinkt gemakkelijker dan het is.  ik weet niet  wat er bij jou nog moet gebeuren, maar  er is altijd wel iets wat God oplicht.  Dat zal ook zo blijven to we voor eeuwig bij Hem mogen zijn, maar al klinkt dat misschien niet zo positief in de oren van veel mensen, maar langzamerhand gaan we meer en meer op Jezus lijken.  Dat is mijn verlangen en ik weet dat Hij aan me werkt, maar gemakkelijk ..? zeker niet! maar dan lees ik stella’s weblog en de verhalen in de Bijbel over Jezus lijden en sterven,…  gemakkelijk? Zeker niet!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s