Kijk voor je!

Lees Job 6:2-13

Soms kun je je zo verward voelen en eenzaam, verdrietig, bang misschien of boos. Al deze gevoelens kunnen je zo enorm in verwarring brengen dat je dingen zegt of doet die je eigenlijk niet zou willen zeggen of doen.

soms luchten woorden even op.

Soms luchten deze woorden of de dingen die we doen ons even enorm op, maar wat we ook doen of zeggen het gevoel van machteloosheid blijft. We weten dat we dat we op de goede weg zijn, maar toch maken we soms fouten.

Het verdriet en de pijn die we mee dragen in ons leven lijkt in sommige momenten ondraaglijk. We praten onszelf moed in, maar wilskracht alleen is gewoonweg niet genoeg.

 Job

Job voelde zich ook zo. Hij had alles verloren wat hem lief en dierbaar was. Ook al leidde Job een leven zoals god dat wilde. Hij had alles verloren. Zijn kinderen waren dood, Zijn bedrijf failliet, zijn geld op, en zelfs zijn gezondheid was hij kwijtgeraakt. En dat allemaal in een paar dagen tijd.

zijn vrouw bekritiseerde hem en ook zijn vrienden gaven hem de schuld voor alles wat er was gebeurt. Eigen schuld dikke bult.Maar Job schreeuwt het uit: oh, als je toch eens wist hoe verontwaardigd ik ben.

onbegrip

 Als je wist waarom ik zo bitter ben over wat me is overkomen dan zou je me begrijpen. Was ik maar dood. Verbrijzeld of ergens vanaf gevallen en omgekomen. Waarom zou ik nog leven. Van mij is niets meer over dan een hoopje ellende.

 Job wist niet dat zijn leven weer in orde zou komen, zelfs beter dan het ooit was geweest. God gaf hem alles terug en hij stierf op een hoge leeftijd. Ook al komen we op een punt dat we niet meer weten wat te doen, en zien we het niet meer zitten, toch is er hoop voor ons.

vooruit kijken

we kunnen  niet meer terug draaien wat er is gebeurt in ons leven, maar we kunnen ook niet in het verleden leven. achteruit leven is een onmogelijkheid. we kunnen enkel leven in het hier en nu en stappen maken op weg naar morgen.

God wil ons leven veranderen. Hij wil ons een  leven gevenwaarin Hij zelf aanwezig wil zijn. . Sterker nog als we zijn weg vervolgen is het leven niet altijd gemakkelijk, maar wel goed, goed omdat er  hoop is. een ander perspectief.  een leven waarnaar we verlangen.  we zien het niet, maar we kunnen er wel naar uitzien.

nieuw perspectief

Gods weg is de best. we kijken soms achterom en blijven hangen, maar wat is het mooi als we opnieuw stappen leren zetten de goede kant op. richting nieuw leven, nieuwe stappen door het met mensen goed te gaan maken die we hebben gekwetst. met vallen en opstaan verder op weg. op weg met God.

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s