met Gods hulp op zoek naar de juiste relaties.

Lees rechters 16:1-31

Wat is het fijn als we mensen om ons heen hebben die van ons houden. We hebben ze nodig. Sommigen kunnen het misschien niet geloven, maar je bent geliefd. Het is goed geliefd te zijn.

niet vluchten

Misschien voel je je niet geliefd en zou je niemand kunnen noemen die van je houdt, toch ben je geliefd. Het is goed de gedachte de kop in te drukken dat je hopeloos en niet geliefd bent.

wanneer we zoekende zijn willen we soms liever alleen zijn, maar het is  belangrijk om mensen om je heen te hebben in plaats van je af te zonderen of terug te trekken .

bouwen aan relaties

We hebben gemeenschap nodig. Relaties. Om te bouwen aan relaties is het belangrijk te weten dat niet iedereen gelijk is. Bouwen aan relaties is iets anders dan zomaar iemand aanspreken of overal luid en duidelijk aanwezig  te  zijn of veel dingen voor mensen  te doen.

Veel mensen voelen zich alleen met heel veel mensen om zich heen. zelfs in de kerk kun je je alleen voelen. Sommigen doen daarom zoveel werk in de kerk. Ze willen graag herkent en erkent worden.

We zullen zelf moeten erkennen dat we vanuit onszelf niet in staat zijn tot echte diepe relaties. Relaties op harts niveau bedoel ik. Het is goed de leugen de kop in te drukken dat je niet geliefd zou zijn.

Simson

Simson was iemand die door God was aangesteld om Hem te dienen. Zelfs al voor Zijn geboorte. Hij had ongekend veel kracht. Maar Hij had ook een zwakheid. Dat was zijn relatie ten aanzien van vrouwen.

Hij was totaal blind voor de valse streken van Delila. Ze paaide hem als list om achter zijn kracht te kunnen komen. Tot drie keer toe smeekte ze Simson om zijn geheim prijs te geven. Uiteindelijk gaf hij toe en gaf zijn geheim prijs, maar het resulteerde in gevangenschap en uiteindelijk zelfs zijn dood.

je leven geven

Simson die zou moeten weten hoe geliefd hij was door God, had toch problemen in relaties. Deze relaties werden hem zelfs fataal. Hij had zelfs door God een bijzonder positie gekregen, maar toch gaf hij meer om aanzien en geliefd te zijn door de verkeerde mensen.

Hij was slechts op het einde in staat om toe te geven dat Hij verkeerd was geweest. Pas toen kon Hij zijn liefde tonen. Misschien een rare manier, maar het was zijn manier. Zichzelf opofferen. Jezus deed dit ook. Hij offerde zich voor ons op, zodat wij kunnen leven in eeuwigheid.

blijf niet  hangen in het verleden.

We kunnen blijven hangen in het feit dat we ons niet geliefd weten, maar uiteindelijk zal dat ons fataal worden. We zullen verbitterde mensen zijn. Daarom zullen we ons moeten geven in relaties met en naar anderen en anderen ook accepteren.

In de brief aan de Romeinen staat het zo: Aanvaard elkaar daarom zo als christus u heeft aanvaard. (Romeinen 15:7) . we moeten oppassen niet in de valkuil te trappen van zelfmedelijden en zoals we dat in een eerder blog al zeiden, de valkuil van machteloosheid.

We zullen ons bewust moeten worden van ons eigen gedrag ten aanzien van God en onze relaties met anderen. Laten we op zoek gaan met Gods hulp naar goede relaties waarin we echt onszelf kunnen zijn. Waar ze je accepteren zoals je bent. Waar ze je echt zien.

terug naar overlevingspakket stap 1 #1

verder naar overlevingspakket stap 1 #3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s