Please, avoid being normal.

Ik las dit op twitter onder het persoonlijk kopje van Jan Lok (die ik verder niet ken overigens)die zich @ideeidea noemt op twitter. Zijn motto zette me even aan het denken. Moeten we nu als christen juist normaal doen of juist anders zijn in deze wereld.  enerzijds is normaal vaak al gek genoeg misschien, anderzijds is normaal  met de  flow meegaan. 

Go with the flow

Ik denk dat het goed is om met de flow mee te gaan maar niet met de flow die de wereld ons  zegt dat we moeten gaan.  de wereld wil ons doen geloven dat extraordinair de trend is dat we er op onze 5oe er uit moeten zien alsof we 20 zijn en dat 50 kil de gewichtsnorm is waar iedereen eerder 80 of als ik van mezelf uitga, 100 kilogram weegt.

Wat is normaal. Moeten we nu zo normaal zijn als we kunnen?  Ik geloof dat de kerk vaak niet normaal genoeg is.  het lijkt er op dat wanneer mensen elkaar in de kerk begroeten ze  hele andere mensen dan wanneer je ze op de werkvloer tegenkomt of als ze op de koffie komen. ze spreken de tale kanaäns zeg maar.  hier zou normaal doen mijns inziens iets zijn waar anderen baat bij zouden hebben.  doe maar gewoon dan doe je gek genoeg.

herkenbaar zijn.

Anderzijds wanneer je aan het werk bent hoe herken je de christen dan? Als ze dan juist normaal zijn en mee doen met wat de Andere collega’s doen en zeggen vallen ze niet op. Juist hier zou een christen mogen uitblinken in het niet normaal zijn. ik bedoel daarmee echter niet in taalgebruik, maar in de omgang met anderen. in hoe ze  over dingen nadenken en keuzes maken in het leven. over wat ze te vertellen hebben.

het gaat er niet om om indruk te maken op anderen. het gaat er niet om op te vallen. Een buitenbeentje te zijn, maar het gaat er om dat anderen Jezus in jou herkennen. dat mensen zien wat het inhoudt om Hem te volgen. dare to be different!

navolgers zijn

Hoe kunnen we werkelijk navolgers zijn van Hem als niemand ziet wie we navolgen in hoe we ons gedragen. We hoeven geen mensen te veranderen, dat kunnen we ook niet, maar we kunnen wel mensen als het ware uitdagen om na te denken over wie ze zijn en te kijken naar wie wij zijn in Christus.

Dat is best een verantwoordelijkheid die we als gelovigen hebben te dragen.  We moeten  niets, maar is er het verlangen om  te ontmoeten. is er het verlangen Jezus bekend te maken door wie je bent?  ik vindt dit soms behoorlijk lastig hoor. Het is zo gemakkelijk om je vromer voor te doen dan je bent. of juist helemaal niet en gewoon met anderen mee te praten in de kantine op je werk bijvoorbeeld of als je in een groepje op school staat.

ken je identiteit

Ik geloof echter dat wanneer we gewoon onszelf  zijn we de minste moeite hebben anders te zijn.  onszelf zijn is anders dan de anderen. immers iedereen is ergens op zoek naar identiteit. Onze identiteit ligt  in Christus in Hem mogen we ons kinderen van God noemen. Wanneer we onze identiteit afmeten aan anderen, of wat anderen van ons vinden dan zijn we aan hen gelijk.

Ons leven is meer in balans als we Jezus volgen. We  mogen zijn wie we zijn en leven vanuit zijn liefde. We zijn anders. We weten wat liefde is, we weten wat hoop is, we mogen iets betekenen voor anderen. wanneer we ons openstellen voor Hem zijn we anders en eigenlijk heel normaal. Misschien te normaal voor sommigen, maar juist authentiek voor anderen. we mogen weten dat we uniek zijn en gewild. Is dat normaal? Nee dat is extra super geweldig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s