durf je werkelijk eerlijk zijn naar je zelf?

Veel mensen staan voortdurend onder spanning. Ze proberen hun uiterste best te doen om te doen wat de bijbel hen zegt , maar langzamerhand komen ze tot een besef dat ze eigenlijk teleurgesteld zijn.

In werkelijkheid…?

Misschien ben jij een van deze mensen  die zich afvragen of de gebeden die je opzendt  wel gehoord worden of je vraagt je af of het God überhaupt wel wat uitmaakt waar jij mee worstelt.  Daarbij komt wellicht ook nog eens dat je je niet wil laten kennen en je probeert groot te houden en dus in wezen in stilte huilt wanneer niemand het ziet. je loopt op de tenen met een lach op je gezicht, maar in werkelijkheid ….?

Het is  vaak gemakkelijker om op je tenen te blijven lopen en te blijven lachen dan toe te geven aan je gevoelens, ondanks de problemen op wat voor gebied van je leven dan ook. Toegeven  betekent immers laten zien dat je geen controle hebt over je leven. liever loop je op de tenen dan als zwakkeling te worden gezien en behandeld. Immers zwakkelingen redden het niet in de maatschappij. Je moet  sterk zijn. je kop boven water. Niet bang zijn. maar van binnen is er de angst die je in zijn greep heeft.

cynisme

Je leven lijkt niet op het leven dat je voor ogen had . je had je alles anders voorgesteld. Alle beloften  van de bijbel en de dingen die iedereen je  had verteld lijken zo anders zo ver weg van je te staan.  Voor iedereen bestemd maar niet voor jou.

Cynisme kruipt naar binnen. Je hoort over het geweldige leven met God, maar jij ervaart God nauwelijks . is Hij er wel. En als Hij er is  is Hij er dan wel voor jou?  Je hebt misschien zelfs ooit bewust  gekozen een christen te zijn, maar een leven met God ..? je gelooft er niet zo erg meer in misschien. Maar wat moet je/ dit is je leven en een ander leven ken je niet. en er is geen pasklaar antwoord dat weet je inmiddels wel.

Eerlijk zijn

De vraag is of je ook bereidt bent om te veranderen? om eerlijk te zijn naar jezelf?  naar jezelf te kijken met open ogen.  Naar de feiten van je leven naar  de waarheid achter het cynisme, de waarheden van anderen voorbij, de onverschilligheid voorbij, de verbittering of de leugen voorbij. Verandering begint met deze stap. Te kijken naar wie je  zelf bent en je af te vragen wie ben ik nu werkelijk. Ben ik wat ik doe, wat ik zeg of denk dat ik ben of  wat anderen van me vinden? Mag je gewoon jezelf zijn van jezelf?

God kent je en weet wie je bent. Hij kent je al.  Je persoonlijkheid, je wezen is door Hem gevormd tot wie je nu bent op dit moment.  Verandering is mogelijk als je bereidt bent je zelf te accepteren  zoals Hij je ziet. misschien is het goed je eens af te vragen hoe God je ziet. niet de standaard clichés nat e gaan, maar zelf eens te zoeken naar hoe Hij over je denkt.  Te luisteren naar wat Hij je daarover te zeggen heeft. In de Bijbel, gebed of  door ervaringen om je heen. Stel je er eens een tijdlang gewoon voor open. Luister naar de woorden in stilte van de Ene.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s