wie ben jij?

Wie ben je als er niemand anders is. als je gewoon helemaal alleen bent. we worden beinvloed door onze omgeving, onze vrienden, familie, boeken tv, weblogs en allerlei zaken die je zo tegenkomt. We worden beïnvloed.

Kunnen we nog werkelijk onszelf zijn in zo’n hectische wereld. een wereld die enorm veel druk op je kan leggen als je het toelaat.  Er zijn mensen die de invloeden van de wereld om hen heen niet meer kunnen of willen verdragen en vluchten weg  naar een plek afgesloten van de hectiek.

Congruent zijn

Wat maakt nu dat je werkelijk authentiek bent. moet je daarvoor  afgezonderd leven misschien? Je afzonderen van mensen en een  kluiszenaar zijn? of misschien iemand die gewoon doet waar hij of zij zin in heeft, is dat dan authentiek? Volgens Leona Aarsen heeft het te maken met congruentie en balans.

Ze bedoelt daarmee  m.i. te zeggen dat het leven wat we zeggen te leven  ook daadwerkelijk uitleven.  Dat we dat wat we zeggen in wezen ook doen of proberen te doen. ze zijn als het ware wat ze zeggen te zijn.  ik denk dat ze het hier bij het juist e eind heeft.  

Opgeblazen heersen of authentiek dienen

Het is belangrijk om je zelf  te kennen en jezelf te kunnen zijn. er word vaak allerlei druk op ons uitgeoefend om anders te zijn. om beter te functioneren of om  rijker te zijn, om een leider te zijn.  gelukkig hoeft dat bij God niet.  ik las ergens hoe in bepaalde kerken wordt verkondigd dat we geboren zijn  om te regeren.  Jezus spreekt echter over dienen en de minste zijn.

Dat is pas authentiek zijn en weet je  wat ik daar nu zo mooi aan vind? Om rijk te zijn en machtig, groot en krachtig zullen we van alles moeten presteren en doen. we moeten onszelf als het ware oppompen en iemand spelen die we nooit kunnen zijn.  veelal wordt gedacht dat dat authentiek is, maar nee, dat is niet authentiek, dan zijn we slechts lucht en uit onze proporties gegroeid. We denken dat we het allemaal zelf kunnen tot er op een dag  een kink in de kabel komt en de boel explodeert.

Wanneer we Jezus leren kennen en Hem volgen, leerlingen van hem zijn, is dat misschien niet gemakkelijk, moeilijk zelfs, maar het is haalbaar. Het is haalbaar om een ander te dienen. Het is haalbaar om de minste te zijn.  Jezus vraagt van ons niet om  over anderen te heersen en onszelf als heerser op te stellen, maar Hij zegt dat we door klein te blijven groot zullen zijn.  dat is pas Authentiek in deze tijd.

Jezelf laten zien.

Anderen zullen wellicht onze zwakke plekken ontdekken, ja, so what! We hoeven onszelf niet te verstoppen omdat we mogen weten geliefd te zijn.  ik zeg niet dat we alles maar op straat moeten gooien wat ons bezig houdt, maar  wat is het fijn om gewoon jezelf te kunnen zijn. authentiek.

God heeft ons  heel bijzonder gemaakt. Hij heeft ons zorgvuldig geweven in de schoot van onze moeders. Hij kent ons ieder persoonlijk. Elk detail heeft hij zelf bedacht en uitgekozen. Dat is nu  werkelijk uniek te noemen. Wanneer we nu ook nog eens leven met Hem zullen we ontdekken dat balans brengt in ons leven. prachtig toch, eenvoudig authentiek. 

klik hier of op het plaatje voor een mooi lied.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: