samen één.

DeBijbel spreekt over het feit dat we als gelovigen samen één lichaam zijn samen één lichaam. dat is eigenlijk toch best bijzonder. mensen hebben elkaar nodig. Hoewel velen zullen zeggen dat we niet op anderen moeten bouwen en dat we zelf keuzes moeten maken, kunnen we niet zeggen dat we ze niet nodig hebben. 

gebruik maken van de mogelijkheden

Ik denk zelfs dat we veel meer gebruik van elkaars inzichten, gaven, talenten, wijsheden,  kracht, durf, vrijmoedigheid zouden moeten maken.  juist wanneer we durven erkennen dat we niet alles zelf kunnen, maar dat we elkaar tot hand en voet moeten zijn, maakt dat we sterker zullen zijn als ooit te voren.

Hoe kunnen we de liefde van christus in deze wereld laten zien? Ik geloof dat dit enkel kan als we  niet voorstaan op onze eigen inzichten, maar dat we leren luisteren naar het Hoofd, Jezus zelf.  Daarvoor zullen we echter elkaar moeten aansporen en met elkaar moeten samenwerken.

bereidheid tot dienstbaarheid

Wanneer we de bereidheid hebben om onszelf kwetsbaar te maken ten opzichte van de ander, laten zien dat we niet overal even goed in zijn, laten we zien dat we de ander nodig hebben.  Dit is een positieve houding. Dit houdt namelijk in dat zowel wijzelf als degene die we nodig hebben een dienende houding zullen moet tonen.

Wanneer we de ander uitnemender achten als onszelf in bepaalde zaken is erkennen dat we mensen zijn en dat we misschien goed zijn op bepaalde gebieden, begiftigd zijn, maar dat niemand gelijk is. ieder mens is authentiek. 

de sterke tilt de zwakkere op

Daarom zullen we ook acht moeten geven op elkaar.  De sterke op de zwakkere. En de achtergestelde zullen we  op moeten liften en wanneer we teveel zelf in het voetlicht komen, zullen we m.i.  de keus moeten maken om misschien even naar achteren te stappen.

Dit is het koninkrijk van God. het is toch geweldig dat God ons aan elkaar heeft gegeven.  tot steun en gemeenschap.  We kunnen niet  zonder elkaar.  Natuurlijk kun je zeggen dat een lichaam zonder arm of been zou kunnen, maar tegelijk zullen we dan moeten constateren dat  we gehandicapt zijn.

er is werk te doen

Met andere woorden kun je zeggen dat het lichaam altijd kreupel is of ziek omdat ze nooit compleet is. er zijn zoveel mensen die nog niet tot het lichaam behoren dat we nog genoeg te doen hebben om ze te bereiken.  We zijn misschien kreupel, gebroken , moe geslagen,  koud geworden, maar samen zullen we er aan moeten werken om te herstellen en anderen te roepen om deel uit te maken van het lichaam.

Daarvoor is Jezus immers gekomen. Hij zegt:

 ‘De Geest van de Heer rust op mij, want hij heeft mij gezalfd. Om aan armen het goede nieuws te brengen heeft hij mij gezonden, om aan gevangenen hun vrijlating bekend te maken en aan blinden het herstel van hun zicht, om onderdrukten hun vrijheid te geven,  om een genadejaar van de Heer uit te roepen.’

Luc 4:18-19

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s