Gezegend zijn?

Zou je willen dat God je zegent?  Een vraagstelling waarmee je wellicht geen kant uit kunt. Immers wie wil er nou niet gezegend worden, maar een vraagstelling als deze  roept iets op.  Wat komt er om de hoek kijken?  Wat moet ik doen  om door God gezegend te worden?  Zo gaat het immers bij mensen onderling.  Wil je een gratis fles drinken?moet je de eerste betalen. Hoezo gratis?  In  deze wereld is nagenoeg niets gratis.  Voor niks gaat de zon op.  Gelukkig maar en die is dus van God. God  vraagt niks retour  voor zijn zegen.

Ontvangen en accepteren

Toch zullen we om zijn zegen te ontvangen goed moeten beseffen dat we zijn zegen zullen moeten accepteren in ons leven om er gebruik van te kunnen maken.  immers wanneer onze vrienden ons een prachtige mooi geschenk geven, maar we pakken het niet uit, zullen we nooit ten volle de volle vreugde van het geschenk  kunnen ervaren, hooguit de vreugde van het ontvangen.  Wek kunnen de geschenken mooi uitstallen, maar  het heeft geen verdere functie dan de gedachte dat een vriend ons iets heeft willen geven. op zich kan dit natuurlijk iets prachtigs zijn, maar het geschenk werd uit liefde gegeven om tot nut te zijn in ons leven.  wanneer we werkelijk verlangen naar de volle zegen en niet slechts een deel van de zegen, dan zullen we het niet slechts  moeten aanpakken, maar het ook uitpakken en het ten volle ontvangen.

Mislopen van je bestemming

Veel mensen durven echter niet goed te kijken, of vinden het gebruik zonde. Zonde is echter  het mislopen van de bestemming. Geen gebruik maken van waar het uiteindelijk voor bedoeld is.   wil jij God vertrouwen of  geloof je het verder wel.  Leuk cadeau , die verhalen in de Bijbel.  Mooi te horen dat God van ons houdt, maar ook pijnlijk dat Jezus voor ons moest sterven. Een iets minder leuke kant misschien van het cadeau? Waar ik naar toe wil is… durf je Zijn cadeau aan ons te vertrouwen?  Durf je het aan om niet allen de doos te ontvangen maar het ook te openen? Of ben je bang dat het tegen zal vallen, misschien?

Lege handen

Velen geloven in God. de meeste mensen leven echter slechts ten dele het leven dat God en wil geven.  waar zijn we bang voor? Kunnen we Hem niet vertrouwen? Ik denk dat het angst voor het onbekende is.  angst om kwetsbaar te zijn. angst om je sociale zekerheden te verliezen, je status en aanzien? Angst is een slechte raadgever.   Om het Cadeau van God te kunnen ontvangen  moeten onze handen leeg zijn.  wanneer we met lege handen bij God komen dan pas kunnen we het  cadeau ontvangen en mogen we het openen en zal de zegen  ook daadwerkelijk aanwezig zijn in ons leven. wanneer we echter het cadeau aanvaarden, maar het ergens in de hoek zetten, onuitgepakt, zijn onze handen wederom leeg en zal ze gevuld worden met allerlei zaken die ons van het ontpakken af zullen houden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s